UE îndeamnă statele membre să accepte refugiaţi afgani şi promite sprijin financiar

G.U.
Internaţional / 21 august 2021

UE îndeamnă statele membre să accepte refugiaţi afgani şi promite sprijin financiar

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat astăzi toate statele, în primul pe cele europene, să primească o parte dintre refugiaţii afgani evacuaţi de la Kabul, ea asigurând de sprijinul financiar al UE ţările membre care vor răspunde apelului, transmite AFP, conform Agerpres.

''Fac apel la toate statele membre care au participat la misiunile în Afganistan, la europeni şi la ceilalţi, să acorde cote de primire suficiente (...) pentru ca, în mod colectiv, să putem veni în ajutorul celor care au nevoie de protecţie'', a declarat Ursula von der Leyen la finalul unei vizite în Spania la centrul de primire pentru angajaţii afgani ai UE la Kabul.

''Comisia este pregătită să prevadă mijloacele bugetare necesare pentru a sprijini statele membre ale UE care se vor oferi să ajute refugiaţi să se instaleze pe teritoriul lor'', a spus şefa executivului UE într-o conferinţă de presă la baza militară de la Torrejon de Ardoz (nord-est de Madrid), unde a fost instalat centrul de primire.

Potrivit AFP, nu se cunoaşte deocamdată câte state membre s-au angajat să primească refugiaţi afgani şi dacă unele guverne au refuzat.

Însoţiţi de premierul spaniol Pedro Sanchez, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au vizitat puţin mai devreme facilităţile puse la dispoziţia refugiaţilor în această bază, pe unde vor tranzita toţi afganii care lucrau la Kabul pentru instituţiile UE şi familiile lor, înainte de a fi repartizaţi între diferite ţări unde să-şi refacă viaţa.

Într-o aluzie la caracterul foarte sensibil al acestui subiect în UE-27, Charles Michel a admis că imigraţia constituie ''o chestiune foarte dificilă în Uniunea Europeană'', el pledând pentru instituirea unor ''migraţii regulate, ordonate''.

Întrebată cu privire la relaţiile între UE şi talibani, şefa Comisiei a insistat pe faptul că, deşi au existat ''contacte operaţionale cu aceştia pe teren pentru ''a salva vieţi'', nu există ''niciun dialog politic'' cu această mişcare şi, prin urmare, ''nicio recunoaştere a talibanilor''.

La rândul său, prim-ministrul spaniol a afirmat că un număr de afgani sosiţi în ultimele zile la centrul de la Torrejon de Ardoz, cu o capacitate de primire de ''800 de persoane'', au fost deja repartizaţi spre alte ţări, mai ales ''Danemarca şi unele state baltice''.

Sanchez a mai anunţat că încă două avioane vor ajunge în Spania sâmbătă, unul la ora locală 18.00 (16.=0 GMT) şi celălalt la 21.00 (19.00 GMT). În primul se vor afla angajaţi afgani ai UE şi familiile lor, iar în următorul, persoane care au lucrat pentru Spania, precum şi ''câţiva americani''.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Sa-i primeasca altii.

    Avionul ăla in loc sa vina cu 15 oameni putea să aducă medici afgani.

    refugiati afgani, libieni,irakieni etc ca sa schimbe structura populatiei , neamuri ,limbi , popoare care gindesc la fel , noul Babilon, , crestinii trebuie inlocuiti, modificarea buletinelor se face pentru a usura stabilrea acestor migratori in UE

    Ne ajuta cum ne au ajutat in pandemie adica taieri de salarii,pensii alocatii,adica luati mu.e prostilor

    Adica, bagati-va contra cost, in tarile voastre, niscaiva teroristi islamici, ca sa vedeti apoi, care dintre voi sare in aer primul! Ce generoasa poate fi UE, atunci cand e vorba de distrugerea propriilor ei cetateni!

    Deci băieții ăștia de la UE doresc fluxuri constante de migranți către țările UE (asta ne mai lipsea). Asteot să sară Marele Dulap cu o oferta, să dea un exemplu. 

    Nu de mult Franta trimitea tiganii inapoi cu avionul sau cu mita de 300 de euro si promisiunea sa nu se mai intoarca.

    Acum nu stiu cum sa aduca emigranti de la mama dracu' 4000KM ca si cum aia trebuie musai in occident sa ajunga. Sunt zeci de tari in jurul lor unde pot scapa de razboi. De ce e obligatoriu sa ajunga oamenii aia in Occident? Nu-i ca si cum acum cateva luni Kabul era vre-o metropole cosmopolita. Tot vai de capul lor erau si inainte. 

    Sa-i primeasca cei care au generat aceasta criza.Sa-si asume responsabilitate.Binden a spus ca au dus razboiul din Afganistan pentru a se razbuna.Sa suporte consecintele,NATO a ajuns de rasul curcilor din cauza lor,le rad teroristii in nas.SUA e responsabila si pentru ,,calcatul in picioare ,,de la aeroportul din Kabul fiindca i-a indemnat pe toti cei care vor sa paraseasca tara sa vina.Trebuia sa-i cheme doar pe aceia care au colaborat cu ei,cum isi puteau imagina ca pot transporta atatea persoane intr-un timp atat de scurt?Stiau clar ca nu se poate.Au vrut sa creeze haos,doar pentru a arata ca talibanii nu sunt atat de doriti.Toata lumea stie asta,nu aveau sens manevrele astea de doi bani prin care arata ca nu le pasa de oameni.

    Primim. Sa vina cateva sute de mii.

    hai cu placutza suedeza de aici!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb