UE opreşte temporar investigaţia privind preluarea GrandVision de către EssilorLuxottica

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iulie 2020

UE opreşte temporar investigaţia privind preluarea GrandVision de către EssilorLuxottica

Autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană (UE) au oprit temporar investigaţia privind oferta de 7,2 miliarde de euro lansată de EssilorLuxottica SA, producătorul franco-italian al ochelarilor de soare Ray Ban, pentru preluarea grupului olandez de optică GrandVision NV de la fondul de investiţii HAL Holding NV, potrivit Comisiei Europene.

Autoritatea, care nu a oferit detalii privind decizia sa, a întrerupt procedura pentru a treia oară. Investigaţia amplă a fost lansată în februarie, iar termenul pentru pronunţarea asupra afacerii era 27 august.

Decizia Comisiei Europene a fost aşteptată după ce, sâmbătă, EssilorLuxottica a acţionat în judecată GrandVision ca să afle dacă managementul grupului olandez şi-a încălcat obligaţiile în gestionarea crizei coronavirusului. Prima audiere în acest caz este programată să aibă loc la un tribunal din Rotterdam, în 10 august.

Oprirea investigaţiei lansate de autoritatea de reglementare din UE dă mai mult timp companiei EssilorLuxottica să vină cu concesii pentru a rezolva problemele legate de concurenţă. Termenul limită pentru aceste concesii a fost săptămâna curentă.

EssilorLuxottica a luat fiinţă anul trecut, în urma finalizării fuziunii dintre producătorul francez de lentile Essilor International SA şi producătorul italian de ochelari Luxottica Group SpA. Luxottica şi Essilor au dezvăluit, în ianuarie 2017, un plan de fuziune în acţiuni, urmărind să dea naştere unui lider mondial în industria de profil, cu vânzări anuale de peste 15 miliarde de euro.

EssilorLuxottica a lansat, anul trecut, o ofertă de 7,2 miliarde de euro pentru GrandVision, iar Comisia Europeană consideră că această preluare ar putea duce la creşterea preţurilor de pe piaţa de profil. Prin eventuala preluare a GrandVision, companie care vinde ochelari pe bază de reţetă, lentile de contact şi produse de îngrijire a ochilor, EssilorLuxottica ar dobândi peste 7.000 de magazine în peste 40 de ţări din Europa, Asia, America de Nord şi America Latină.

Conform unor surse citate Reuters, retailerii şi producătorii rivali de lentile şi-au epxrimat temerile legate de această fuziune, adre­sându-se autorităţii europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb