UE şi SUA se confruntă cu diferenţe majore în politica tehnologică

A.F.
Miscellanea / 15 iunie 2023

UE şi SUA se confruntă cu diferenţe majore în politica tehnologică

În ultima săptămână, s-au desfăşurat numeroase evenimente în ceea ce priveşte politica tehnologică în Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite ale Americii (SUA), evidenţiind diferenţele semnificative dintre procesul legislativ şi abordarea reglementării tehnologice; aceste evenimente au scos în evidenţă problemele cu care se confruntă SUA în faţa noilor tehnologii şi au adus în prim-plan eforturile continue ale UE de a impune standarde mai stricte şi de a proteja confidenţialitatea şi drepturile lucrătorilor, conform www.irishtimes.com.

Parlamentul European a jucat un rol central în această săptămână, dezbătând şi votând o lege crucială privind Inteligenţa Artificială (IA), după patru ani de discuţii intense, legea a fost aprobată în mod covârşitor miercuri iar aceasta reprezintă un pas semnificativ către reglementarea responsabilă a IA şi protejarea intereselor cetăţenilor europeni. În acelaşi timp, miniştrii europeni ai muncii au ajuns la un consens asupra propunerii generale pentru Directiva privind lucrătorii de pe platforme, conform sursei citate.

În cadrul domeniului protecţiei datelor, Regulamentul General privind Protecţia Datelor (GDPR) şi Comisia irlandeză pentru Protecţia Datelor (DPC) au atras din nou atenţia presei. DPC a impus recent cea mai mare amendă GDPR vreodată, în valoare de 1,2 miliarde de euro, companiei Meta, şi a decis că aceasta trebuie să oprească transferurile de date ale utilizatorilor din UE către SUA în termen de şase luni şi această decizie a venit în contextul în care Google a fost blocată să lanseze chatbot-ul AI generativ Bard în UE de către DPC, care a considerat că Google nu a oferit suficiente informaţii cu privire la impactul acestuia asupra confidenţialităţii şi nu a efectuat evaluările necesare în acest sens, menţionează sursa.

Diferenţele dintre UE şi SUA în ceea ce priveşte politica tehnologică nu fac decât să sublinieze nevoia de o cooperare internaţională mai strânsă în acest domeniu, noile tehnologii nu cunosc graniţe şi problemele asociate cu ele trebuie abordate la nivel global pentru că într-o lume interconectată, este esenţial ca statele şi organizaţiile să colaboreze pentru a defini standarde comune şi pentru a proteja interesele şi drepturile cetăţenilor în faţa provocărilor tehnologice emergente, conform sursei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. INCEP SA VISEZ LA EPOCA VECHILOR TEHNOLOGII, CAND GASEAM MAI GREU UN CALCULATOR PERFORM, DAR GASEAM UN INSTALATOR BUN, UN ELECTRICIAN BUN, ETC!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb