UE va investi un miliard de euro în Africa pentru a construi centre de producţie a vaccinurilor

G.B
Internaţional / 21 mai 2021

UE va investi un miliard de euro în Africa pentru a construi centre de producţie a vaccinurilor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunţat, astăzi, la Summitul G20, că Uniunea Europeană va investi un miliard de euro în Africa pentru a construi centre de producţie a vaccinurilor. De asemenea, blocul comunitar va dona 100 de milioane de doze de vaccin pentru ţările sărace, potrivit digi24.

Ursula von der Leyen, a făcut anunţul alături de prim-ministrul italian Mario Draghi, ţara care deţine preşedinţia G20 şi găzduieşte reuniunea. Vaccinurile trebuie să ajungă "la toată lumea, peste tot", susţine preşedinta Comisiei Europene.

"Uniunea Europeană va dona cel puţin 100 de milioane de doze ţărilor cu venituri mici şi medii până la sfârşitul anului 2021", a anunţat aceasta.

"În timp ce ne pregătim pentru următoarea pandemie, prioritatea noastră trebuie să fie să ne asigurăm că o depăşim împreună pe cea actuală. Trebuie să vaccinăm lumea şi să o facem repede", a spus premierul italian Mario Draghi.

Liderii mondiali au subliniat importanţa intensificării eforturilor de vaccinare în întreaga lume, prin donaţii, creşterea producţiei şi evitarea interdicţiilor pentru exporturile de vaccin. De asemenea, aceştia vor solicita, în baza unei declaraţii comune, acordarea voluntară de licenţe şi transferuri de tehnologie ale companiilor producătoare de vaccinuri pentru a stimula producţia. Nu va fi impusă, însă, o suspendare a brevetelor, aşa cum cerea SUA, India şi Africa de Sud.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a declarat:"Trebuie să ridicăm toate barierele din calea producţiei de vaccinuri şi să acţionăm în favoarea facilitării distribuţiei de vaccinuri. Toată lumea ar trebui să aibă cât mai repede acces la dozele de vaccin, la tratamente şi la teste. Este necesar să accelerăm parteneriatele pentru producţia de vaccinuri, să asigurăm transferul tehnologic către toate continentele".

Macron a făcut un apel şi către firmele producătoare de vaccin: "Voi aţi contribuit cu cercetarea, noi, statele, am contribuit financiar. Acum, trebuie să facem împreună un pas înainte să accelerăm producţia şi investiţiile pe fiecare continent".

Totodată, Macron s-a adresat şi Organizaţiei Mondiale a Comerţului, căreia i-a cerut să spună precis care sunt motivele pentru care accesul la vaccinuri este îngreunat: "Este din cauza restricţiilor privind exporturile, a brevetelor pentru vaccinuri, despre care vreau să vă spun foarte clar, nu ar trebui să existe nicio ideologie, doar soluţii. Cât timp drepturile de proprietate intelectuală sunt un obstacol, trebuie să venim cu o soluţie".

Preşedintele francez a criticat şi decizia unor ţări de a vaccina copiii, în timp ce alte ţări nu au vaccinuri pentru a-şi vaccina persoanele vulnerabile.

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat importanţa creşterii producţiei de vaccinuri pe continentul african.

"Este foarte important să creştem producţia de vaccinuri pe toate continentele, însă în special pe cel african. Toate companiile, guvernele şi organizaţiile internaţionale trebuie să se asigure că producţia globală de vaccinuri va fi îmbunătăţită pentru că pandemia va mai dura o vreme. Trebuie să ne concentrăm pe producţia de vaccin în Africa, pentru că doar 1% din producţia mondială de vaccinuri este pe continentul African şi este extrem de important să creştem acest procent", a declarat Merkel.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a promis ajutor de 3 miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare.

Italia găzduieşte împreună cu Comisia Europeană un summit G20. Este de aşteptat ca şefii de stat şi de guvern să se angajeze să finanţeze integral un plan al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru distribuirea vaccinurilor şi medicamentelor COVID-19 către ţările cu venituri sărace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb