UE vrea măsuri mai dure împotriva evaziunii fiscale

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 25 aprilie 2016

UE vrea măsuri mai dure împotriva evaziunii fiscale

Uniunea Europeană vrea un nou set de măsuri pentru descurajarea evaziunii fiscale, în condiţiile în care mai multe partide populiste susţin că guvernele închid ochii la inegalităţile din economia mondială şi se folosesc de scandalul Panama ca să-şi demonstreze teoria, scrie Bloomberg.

Impulsionaţi de "revoltele" populare de peste tot din Europa în urma informaţiilor făcute publice în scandalul Panama, miniştrii europeni au arătat un front comun în lupta împotriva evaziunii fiscale şi vor o nouă lege pentru paradisurile fiscale şi pentru transparenţa fiscală, conform Mediafax.

"Riscul ascensiunii populismului este extrem de ridicat, mai ales dacă nu acţionăm destul de decisiv sau destul de rapid pentru a face o schimbare", a spus Michel Sapin, ministrul francez de finanţe.

Scandalul de luna aceasta, prin care milioane de documente păstrate secrete au fost expuse, arătând unde îşi ţin averile zeci de oameni de afaceri şi politicieni, a reprezentat ocazia perfectă pentru grupurile populiste să câştige popularitate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Luxemburg, Cipru, Elvetia

    ""We rule out an inside job. This is not a leak. This is a hack," Fonseca, 63, told Reuters news agency at the company's headquarters in Panama City's business district.

     

    "We have a theory and we are following it." 

     

    Inside Story - Does offshore banking encourage corruption? 

    Fonseca said that the firm had lodged a criminal complaint with Panamanian prosecutors on Monday over the alleged server breach. 

     

    Fonseca also said that in all the reporting on the Panama Papers so far "nobody is talking of the hack, and that is the only crime that has been committed". 

     

    Spre deosebire de Wikileaks (Assange, Manning, Snowden, etc), care au surse provenite de la oameni din interior, Panama a fost rezultatul unui atac cibernetic. Nu cred că o firmă învăluită în secret poate fi ușor spartă. Își permite să angajeze specialiști care să le securizeze informațiile. 

     

    Atacul nu putea proveni de la asociații de tipul Anonymous. Aceștia și-ar fi revendicat opera, cu atât mai mult cu cât puteau spune că luptă de partea legii, împotriva evazioniștilor. 

     

    Atacul nu a putut fi făcut decât de un serviciu secret. Rusia și China ies din discuție deoarece ele au fost primele țări țintite de dezvăluirile pe care doar câteva sute de ziariști le pot vedea în EXCLUSIVITATE. Inclusiv ziariști plătiți de Soros. 

    Să fie oare CIA/NSA? 

    1. E o posibilitate.

      Se cam asterne praful.

      Musamalizare ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb