Umor macabru: Decesul brusc al co-piloţilor este acum considerat "normal", a decis Curtea Superioară a UE

M.S.
Internaţional / 5 iunie 2023

Umor macabru: Decesul brusc al co-piloţilor este acum considerat "normal", a decis Curtea Superioară a UE

Decesul brusc al co-piloţilor este acum considerat "normal", a decis Curtea Superioară a UE, conform informaţiilor furnizate de "globalresearch.com", într-o ştire care sugerează că moartea necesită o hotărâre judecătorească, altfel fiind condamnaţi la viaţă veşnică.

Companiile aeriene ar trebui să fie obligate să plătească compensaţii pentru un zbor anulat atunci când un co-pilot moare, a decis Curtea Superioară a UE la începutul lunii trecute.

Potrivit regulilor anterioare ale UE, companiile aeriene puteau refuza să plătească compensaţii călătorilor în cazul în care un zbor era anulat din cauza unor "circumstanţe extraordinare".

Cazul în discuţie implică un zbor către Lisabona din 2019, care trebuia să decoleze din Stuttgart la ora 6:05 dimineaţa, dar la ora 4:15 dimineaţa co-pilotul a fost găsit mort în patul său de hotel şi zborul a fost anulat. Compania aeriană a refuzat să plătească compensaţii, argumentând că moartea neaşteptată a co-pilotului se încadrează în categoria "circumstanţelor extraordinare" (ceea ce, să recunoaştem, deşi este verosimil, are o conotaţie ironică).

Manifestând un fel de umor macabru, Curtea Superioară a UE a fost în dezacord, afirmând că, deşi tragică, moartea nu este extraordinară "deoarece orice persoană poate, în orice moment, să se îmbolnăvească sau să moară în mod neaşteptat".

Ceea ce, statistic vorbind, este adevărat, inclusiv în cazul co-piloţilor.

CONTINUARE - Pregătiţi-vă! Inteligenta Artificiala gata sa devina copilot, afirma Preşedintele Emirates Airline

Industria aeriană explorează posibilitatea ca inteligenţa artificială (IA) să devină copilot al avioanelor, înlocuind cel puţin unul dintre piloţi, anunta "interestingengineering.com", precizand ca desi aceasta ar rezolva problema lipsei de personal şi ar reduce costurile, rămâne, totusi, de văzut dacă pasagerii vor accepta această schimbare.

Preşedintele Emirates Airline, Tim Clark, afirmă că IA are un impact semnificativ asupra industriei aviatice şi că există posibilitatea ca avioanele să aibă un singur pilot. Totuşi, implementarea acestei idei ar necesita analiză atentă.

În trecut, în cockpit exista o echipă de cinci membri, dar pe măsură ce tehnologia a evoluat, numărul acestora a scăzut, iar acum a venit momentul ca unul dintre piloţi să fie înlocuit cu IA.

Prezenţa a doi piloţi în zboruri este importantă pentru a asigura redundanţă în cazul în care unul dintre ei nu poate pilota. Cu toate acestea, tehnologia avansată ar putea permite utilizarea IA pentru a ateriza avioanele în situaţii de urgenţă.

În prezent, computerele şi sistemele de pilot automat sunt folosite pentru a automatiza multe sarcini în timpul zborului, iar piloţii supraveghează operaţiunile. Cu toate acestea, se explorează posibilitatea ca IA să aibă un rol mai mare în operaţiunile de zbor, cu un singur pilot necesar pentru supraveghere.

Deşi nu este probabil să vedem avioane cu un singur pilot în viitorul apropiat, se poate experimenta cu zboruri de lungă distanţă în care doi piloţi se odihnesc alternativ în timp ce IA controlează aeronava.

Există şi preocupări din partea piloţilor, deoarece incidentele din trecut au demonstrat că aceştia pot ateriza în siguranţă avioanele chiar şi în situaţii dificile, spre deosebire de IA.

Taxiurile aeriene autonome ar putea schimba percepţia publicului cu privire la necesitatea piloţilor, dar industria aeriană nu va aştepta mult timp pentru a elimina redundanţele din cockpit, având în vedere avansul capacităţilor IA.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu va suparati, am cam inceput sa ma satur de IA. Va interes mai mult ca factorul om, care a faurit-o, in definitiv! In curand rolul ei va veti schimba locul cu al ei.

    1. Cred ca nu prea conteaza daca tu te-ai saturat.

      IA e un tool de extinctie. Ca si asa-zisul vaccin. "Sigur si eficient". Retorica actuala e ca mortile subite in jurul varstei de 40-50 de ani sunt ceva normal.

    Omul devine o specie pe cale de dispariție …

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb