Un autocar plin cu copii s-a răsturnat în Braşov

Cristina Radu
Miscellanea / 23 iunie 2017

Pompierii SMURD (Sursa foto: Facebook/ IGSU)

Pompierii SMURD (Sursa foto: Facebook/ IGSU)

Actualizare 21:10 Poliţiştii rutieri au stabilit că accidentul este soldat cu 16 răniţi

Poliţiştii rutieri au stabilit că accidentul de pe DN 73 A, dintre localităţile Predeal şi Pârâul Rece din judeţul Braşov, al unui autocar cu 37 de persoane care s-a răsturnat, s-a soldat cu 16 persoane rănite şi s-a produs din cauza şoferului autovehiculului, care a pierdut controlul volanului într-o curbă, potrivit News.ro.

(C.R.)

-----

Actualizare 20:45 Documentele transportatorului sunt în regulă, potrivit prefectului judeţului Braşov

Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a declarat că au fost verificate toate documentele transportatorului şi că "la prima vedere se pare că sunt în regulă", potrivit News.ro.

Prefectul judeţului a fost întrebat care sunt cauzele producerii accidentului şi care este situaţia şoferului. Aceasta a răspuns că "pur şi simplu" conducătorul auto a derapat şi a ieşit de pe şosea în condiţiile în care în zonă a plouat abundent.

(C.R.)

-----

Actualizare 20:25 Circulaţia rutieră este oprită în judeţul Braşov, pe DN73A.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este oprită în judeţul Braşov, pe DN73A, între localităţile Predeal şi Pârâul Rece, la kilometrul 12, din cauza accidentului.

Reprezentanţii Infotrafic au anunţat: "Din primele informaţii a reieşit faptul că şoferul unui autocar în care se află 37 de pasageri adulţi s-a răsturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului în curbă, iar în urma evenimentului au rezultat două victime. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:50, iar în prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării la faţa locului".

(C.R.)

-----

Actualizare 20:10 Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a declarat: "Sunt aproximativ 20 de persoane asupra cărora se intervine".

Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a declarat pentru Digi24: "Sunt aproximativ 20 de persoane asupra cărora se intervine, mai mult sau mai puţin afectate de accident. Carosabilul este umed, e o zonă cu umiditate foarte ridicată, s-a răsturnat la marginea drumului, după ce a derapat".

Prefectul judeţului a afimat că toate forţele de intervenţie de la ISU Braşov au fost mobilizate şi că au venit în ajutor şi echipaje de la ISU Prahova. Zeci de ambulanţe fac drumul de la locul accidentului la spitalul militar şi spitalul judeţean din Braşov.

(C.R.)

-----

Actualizare 19:50. Persoana descarcerată este un cetăţean străin, potrivit lui Raed Arafat.

Raed Arafat a afirmat pentru Digi 24 că persoana descarcerată este un cetăţean străin şi are o fractură deschisă. Acesta susţine că toate persoanele din autocar erau adulte. Aceştia se deplasau pentru a face un team building în localitatea Râşnov.

(C.R)

-----

Actualizare 19:35 Medicii au identificat cincisprezece persoane rănite.

Surse medicale au declarat că medicii au identificat cincisprezece persoane rănite, potrivit News.ro. Zece dintre ele au traumatisme la mâini sau la picioare, trei au traumatisme faciale şi două au traumatisme de coloană.

În acest moment, medicii evaluează starea de sănătate a celor din autocar pentru a verifica dacă este necesar transportul acestora la spital.

De asemenea, au fost trimise la faţa locului şapte echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, fiind trimise echipaje medicale din Braşov, Covasna, Sibiu şi Prahova.

(C.R.)

-----

Actualizare 19:20 Din totalul de 37 de persoane, 12 sunt rănite, potrivit lui Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat pentru Digi 24 că 12 persoane sunt rănite din totalul de 37.

Una dintre acestea este încarcerată, iar zece au leziuni la nivelul membrelor. Toate persoanele sunt însă conştiente. În acest moment, pompierii verifică dacă există vreo persoană ramasă prinsă sub autocar. Răniţii vor fi cel mai probabil transportaţi la spitalul din Braşov.

(C.R.)

------

Un accident grav s-a produs pe şoseaua dintre Predeal şi staţiunea Pârâul Rece. Un autocar în care se aflau foarte mulţi copii s-a răsturnat, potrivit Digi24.

Autocarul transporta 40 de persoane, majoritatea fiind copii. Zona în care s-a produs accidentul este plină de curbe, aceasta fiind afectată de o ploaie puternică în ultimele minute. Serviciile de intervenţie sunt în drum spre locul accidentului.

În Braşov, s-a pus în aplicare planul roşu. Trei echipaje SMURD, şase ambulanţe, trei echipaje cu apă şi spumă, trei echipaje de descarcerare şi ambulanţe SMURD pentru victime din zone limitrofe vor fi aduse la faţa locului, potrivit televiziunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb