Un avion indonezian s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat

S.B.
Internaţional / 9 ianuarie 2021

Un avion indonezian s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat

Actualizare -

Echipele de salvare indoneziene au localizat duminică cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air care s-a prăbuşit ieri în Marea Java, având 62 de persoane la bord, la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta, transmit Reuters, AFP şi dpa, informează Agerpres.

Şeful Comitetului de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian, Surjanto Tjahjono, a anunţat că au fost identificate coordonatele celor două cutii negre ale avionului ce efectua zborul SJ-182.

Cutiile negre conţin datele tehnice privind zborul efectuat şi înregistrarea audio din cabina piloţilor, informează Agerpres.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:30 (07:30 GMT). Decolarea fusese amânată cu aproape 30 de minute din cauza ploii abundente.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroportul din Jakarta.

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni, notează sursa citată.

Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anunţat că avionul a decolat la ora locală 14:36 (07:36 GMT) şi a urcat până la altitudinea de 10.900 de picioare (aproximativ 3.000 de metri) în patru minute. Apoi, aeronava a început să coboare brusc şi a încetat să transmită date 21 de secunde mai târziu. Deocamdată nu există informaţii legate de motivul care a cauzat zborul descendent brusc al avionului.

---

Actualizare -

Un avion al companiei Sriwijaya Air, cu 62 de persoane la bord, s-a prăbuşit sâmbătă în mare la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta, transmite Reuters.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:30 (07:30 GMT). Decolarea fusese amânată cu 30 de minute din cauza ploii abundente.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat într-o conferinţă de presă că 62 de persoane, printre care 12 membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului ce efectua zborul SJ-182. Potrivit website-ului detik.com, Budi Karya a afirmat că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroport.

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

O purtătoare de cuvânt a grupului Boeing a declarat că monitorizează situaţia şi lucrează pentru strângerea mai multor informaţii.

Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anunţat că avionul a decolat la ora locală 14:36 (07:36 GMT) şi a urcat până la altitudinea de 10.900 de picioare în patru minute. Apoi, aeronava a început să coboare brusc şi a încetat să transmită date 21 de secunde mai târziu.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Transporturilor indonezian a afirmat că turnul de control de la aeroportul internaţional Sukarno-Hatta l-a întrebat pe pilot, cu numai câteva secunde ca avionul să dispară de pe radare, de ce aeronava se îndreaptă spre nord-vest în loc să urmeze traseul obişnuit.

Deocamdată nu există informaţii legate de motivul care a cauzat zborul descendent brusc al avionului.

Posturile de televiziune indoneziene au transmis imagini cu presupuse părţi ale epavei avionului. ''Am găsit cabluri, o bucată de blugi şi piese metalice în apă'', a declarat Zulkifli, o oficialitate indoneziană din domeniul securităţii, pentru CNNIndonesia.com.

Autoritatea naţională americană pentru siguranţa transporturilor (USNSTB) va participa automat la ancheta lansată de autorităţile indoneziene, întrucât avionul în cauză a fost proiectat şi construit în SUA.

Fondată în 2003, compania Sriwijaya Air operează în general zboruri interne în Indonezia. Compania are un istoric solid privind siguranţa aeriană, fără a se înregistra victime în cele patru incidente consemnate în baza de date a Reţelei privind siguranţa aviaţiei (ASN).

---

Actualizare -

Avionul companiei Sriwijaya Air dat dispărut sâmbătă în Indonezia, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, era în stare bună, a declarat directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, potrivit Reuters.

Irwin Jauwena a precizat că decolarea avionului fusese amânată cu 30 de minute din cauza ploii abundente căzute în zona aeroportului.

Echipele de căutare indoneziene au fost trimise sâmbătă în Marea Java unde un avion Boeing 737-500 al companiei aeriene Sriwijaya Air a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare.

Avionul decolase de la Jakarta cu destinaţia Pontianak (provincia Kalimantanul de Vest), a afirmat Adita Irawati, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, printre care cel puţin 50 de pasageri, a precizat ministrul indonezian al transporturilor, Budi Karya Sumadi. Ulterior, Forţele navale indoneziene au stabilit coordonatele unde avionul a pierdut, la patru minute după decolare, contactul cu controlul traficului aerian. ''Au fost găsite coordonatele şi ele au fost transmise tuturor vaselor noastre din zonă'', a declarat Abdul Rasyid, reprezentant al Forţelor navale indoneziene.

---

Actualizare - Autorităţile au început operaţiunile de căutare şi salvare după confirmarea prăbuşirii.

---

Un avion al Sriwijaya Air a pierdut legătura cu turnul de control sâmbătă, după decolarea de pe aeroportul din capitala indoneziană Jakarta cu destinaţia Pontianak, în provincia Kalimantanul de Vest, informează news.ro.

Avionul, un Boeing 737-500, a dispărut de pe radare la puţin timp de la decolare şi, conform datelor FlightRadar 24, a pierdut rapid din altitudine în mai puţin de un minut.

Avionul a fost confirmat prăbuşit la scurtă vreme după întreruperea legăturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb