Un avion privat românesc s-a prăbuşit într-o clădire din Milano

J.P.
Miscellanea / 3 octombrie 2021

Un avion privat românesc s-a prăbuşit într-o clădire din Milano

Toate persoanele de la bord au murit

Actualizare - Dan Petrescu a murit duminică după amiază lângă Milano în urma prăbuşirii avionului în care se afla împreună cu ceilalţi pasageri

La comenzile avionului se afla omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, proprietarul aeronavei, scrie presa din Italia. Dan Petrescu era, conform Corriere della Sera proprietarul aeronavei care s-a prăbuşit, duminică, la Milano, aparatul fiind achiziţionat în 2015 de Petrescu, împreună cu Vladimir Cohn, fost acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, informează Digi24. Potrivit unor surse, în accident şi-ar fi pierdut viaţa şapte persoane care deţineau cetăţenie română.

Publicaţia italiană mai notează că Petrescu este un antreprenor imobiliar de succes, este unul dintre cei mai bogaţi bărbaţi din ţară, proprietar de hipermarketuri şi galerii comerciale (Metro şi Real), cu dublă cetăţenie română şi germană. Partener al lui Ion Ţiriac, cu active estimate la aproximativ 3 miliarde de euro, Petrescu s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceauşescu şi s-a întors în ţară după 1989, notează sursa citată.

---

Actualizare - Soţia miliardarului Dan Petrescu şi fiul său au murit în accidentul de avion din Italia

Soţia şi fiul miliardarului Dan Petrescu sunt printre cei opt oameni decedaţi la bordul avionului care s-a prăbuşit duminică în zona suburbană a Milanului, din nordul Italiei, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro.

MAE a transmis că printre persoanele decedate în accidentul de avion din San Donato Milanese (Milano) se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie. Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că este vorba de soţia miliardarului Dan Petrescu şi fiul acestuia.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informaţiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni la periferia oraşului Milano şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile italiene reprezentanţilor oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie.

---

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, astăzi, într-o clădire goală la marginea Milanului, în nordul Italiei. Toţi cei opt oameni de la bord au murit, potrivit poliţie, conform Reuters.

Avionul decolase din Milano duminică, la ora 13:03 cu destinaţia Olbia, iar la scurt timp, 13:12, s-a prăbuşit. Avionul a plecat din România pe 30 septembrie.

Avionul, model Pilatus PC 12 înmatriculat cu seria YR-PDV în România, s-a prăbuşit într-o clădire din San Donato Milanese (Milano).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Karma nu uita dar ce anume avea de platit miliardaru' ???

    pentru hotii care au jefuit ROMANIA nici nu trebuie sa se faca atata zgomot.Si mai sunt o gramada care trebuie sa aiba aceeasi soarta la cat rau au facut neamului romanesc.Dar tara care i-au crescut este in urma cu o suta de ani si ei se plimba pe banii furati din ea.Nu trebuie sa avem regrete ,si cand o sa dipara toti atunci ROMANIA o sa simta o dezvoltare de secol 21.DUMNEZEU nu bate cu parul DAR dracul este singurul care ne poate ajuta sa ii eliminam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb