Un centru pentru refugiaţii din Ucraina a fost inaugurat în incinta Colegiului "Edmond Nicolau"

D.T.
Miscellanea / 10 martie 2023

Un centru pentru refugiaţii din Ucraina a fost inaugurat în incinta Colegiului "Edmond Nicolau"

Un centru pentru refugiaţii din Ucraina cu o capacitate de 100 de persoane a fost inaugurat, astăzi, în incinta Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", ca urmare a unui demers întreprins de Primăria Sectorului 2, în colaborare cu Habitat for Humanity şi UNICEF România, informează Agerpres.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că până la inaugurare, centrul, reprezentat de un corp al Colegiului "Edmond Nicolau" ce nu mai fusese folosit de foarte mulţi ani, care a fost renovat şi mobilat, a cazat 213 refugiaţi din Ucraina şi că va fi deschis în sprijinul ucrainenilor cât timp va fi necesar.

"În acest moment sunt aproape 70 de persoane cazate. (...) Deşi am avut ucraineni care s-au mutat mai devreme, astăzi s-a finalizat cu totul amenajarea. Ei au fost mutaţi din Şcoala Ferdinand, care a intrat în renovare", a explicat edilul Mihaiu.

Potrivit sursei citate, centrul le oferă ucrainenilor cazare şi bucătărie, unde îşi pot găti, iar copiii pot face şcoala din Ucraina la distanţă. El a menţionat că autoritatea locală a încercat să îi integreze şi în şcolile româneşti pe cei de clasa pregătitoare şi întâi.

De asemenea, Radu Mihaiu a menţionat că ucrainenii din alte locaţii pot veni să se întâlnească în acest "centru al comunităţii". Edilul a informat că, în total, Primăria Sectorului 2 a cazat şi a oferit ajutor pentru aproape 9.000 de refugiaţi din Ucraina, dintre care aproape 3.000 de copii.

El a punctat că autoritatea locală a organizat şase centre pentru refugiaţi ucraineni de-a lungul timpului, însă în prezent au mai rămas patru, pentru că afluxul de persoane care vin din Ucraina este mult mai scăzut, continuă sursa.

La rândul său, directorul naţional al Habitat for Humanity România, Roberto Pătrăşcoiu, a precizat că în centrul amenajat sunt trei etaje, unde sunt dormitoare, spaţii recreative, pentru consiliere psihologică, cabinete medicale, etc. El a precizat că Habitat for Humanity România a mai amenajat un centru pentru refugiaţi într-un cămin al Universităţii Tehnice de Construcţii şi a sprijinit la renovarea unui altuia situat în Sectorul 4 şi că în total a sprijinit peste 15.000 de refugiaţi din Ucraina de-a lungul timpului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb