Un cineast sirian nu a primit viza turistică americană şi va rata gala premiilor Oscar 2017

Adi Iacob
Miscellanea / 26 februarie 2017

Posterul filmului "The White Helmets" (Sursa foto: Wikipedia)

Posterul filmului "The White Helmets" (Sursa foto: Wikipedia)

Un cineast sirian în vârstă de 21 de ani, directorul de imagine al unui scurtmetraj documentar nominalizat la Oscar, nu a primit viza turistică americană şi va rata gala premiilor Academiei de film americane, ce va avea loc duminică seară la Los Angeles, relatează revista Variety.

Khaled Khateeb, directorul de imagine al filmului "The White Helmets", produs de Netflix, care este nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar, a anunţat că Departamentul Statelor Unite de Securitate Internă i-a interzis să pătrundă pe teritoriul american.

Potrivit Associated Press, oficialii americani au descoperit "informaţii defavorabile" despre tânărul director de imagine sirian, care ar fi trebuit să se îmbarce duminică la bordul unui avion ce efectuează o cursă pe ruta Istanbul - Los Angeles, transmite News.ro.

Siria este una dintre cele şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană ai căror cetăţeni sunt vizaţi de decretul "Muslim Ban" promovat de Donald Trump, ce vizează împiedicarea refugiaţilor din aceste state să ajungă în Statele Unite. Administraţia Trump a anunţat că va implementa o nouă lege care va introduce interdicţii turistice pentru cetăţenii din acele ţări majoritar musulmane, după ce primul decret guvernamental a fost anulat de Curtea Supremă.

"The White Helmets", un documentar de 40 de minute despre The Syrian Civil Defense, o organizaţie cunoscută şi sub numele "White Helmets" ("Căştile albe"), despre care se afirmă că a salvat peste 60.000 de persoane din clădirile bombardate în timpul războiului din Siria, va fi adaptat într-un lungmetraj cinematografic de către George Clooney.

George Clooney a participat în ultimele luni şi la campania de promovare a acestui scurtmetraj documentar.

Starul hollywoodian, un înfocat susţinător al Partidului Democrat, a criticat în mod public politicile preşedintelui Donald Trump la gala premiilor Cesar, vineri seară, la Paris, spunând că "acţiunile acestui preşedinte au cauzat panică şi disperare în rândul aliaţilor noştri şi au oferit o alinare considerabilă inamicilor noştri".

La începutul acestei săptămâni, George Clooney a spus că Donald Trump este "un elitist de la Hollywood" - întrucât continuă să încaseze sume uriaşe din precedentele sale apariţii în film şi televiziune - şi că Steve Bannon, consilierul principal al preşedintelui american este "un scenarist şi regizor de film ratat".

CNN a publicat pe site-ul său, joi seară, un interviu amplu cu Khaled Khateeb, în care tânărul cineast sirian a vorbit despre documentarul său.

Khaled Khateeb intenţiona să participe la gala premiilor Oscar alături de Orlando von Einsiedel, regizorul documentarului "White Helmets", şi de Joanna Natasegara, producătoarea peliculei.

"Dacă va câştiga acest premiu, va demonstra oamenilor din Siria că oamenii din lumea întreagă îi sprijină", a spus tânărul cineast sirian. "Va oferi curaj fiecărui voluntar care se trezeşte în fiecare dimineaţă cu misiunea de a alerga toată ziua printre bombe", a adăugat el.

Producţiile nominalizate în 2017 la premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar sunt "Extremist", "4.1 Miles", "Joe's Violin", "Watani My Homeland", "The White Helmets".

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb