Un director şi un consilier din MDRAP, urmăriţi penal

A.C.
Anticorupţie / 29 aprilie 2014

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Badea Marius-Constantin şi Stoenescu Andrei Ion, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune şi a două tentative la infracţiunea de înşelăciune, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicării, în perioada martie - aprilie 2014, "inculpaţii l-au indus în eroare pe Ş.M.I., prin aceea că i-au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că Badea Marius-Constantin este director general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, acesta din urmă folosindu-se de un nume fals, şi i-au solicitat suma de 4000 euro pentru facilitarea câştigării unui licitaţii organizate de acest minister şi încheierii ulterioare a unui contract".

În luna aprilie 2014, "inculpaţii l-au indus în eroare pe A.A.C., prezentându-i ca adevărate, împrejurările mincinoase că Stoenescu Andrei Ion este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că Badea Marius Constantin este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 9000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului", potrivit procurorilor.

În cursul lunii aprilie 2014 "inculpaţii au primit de la persoana vătămată A.A.C. sumele de 9000 euro şi 6000 lei, în scopul menţionat anterior".

În luna aprilie 2014, "inculpaţii l-au indus în eroare pe P.F.L., prin aceea că i-au prezentat ca adevărate împrejurările mincinoase că Stoenescu Andrei Ion este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că Badea Marius Constantin este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 2000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului".

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. - Serviciul de Investigare a Fraudelor, "i-au surprins în flagrant pe inculpaţii Badea Marius-Constantin şi Stoenescu Andrei Ion în timp ce au primit de la persoana vătămată P.F.L. suma de 2000 lei, în scopul menţionat anterior".

Astăzi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea faţă de inculpaţi a măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de azi inculpaţii Badea Marius - Constantin şi Stoenescu Andrei Ion au fost prezentaţi Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. - Serviciul de Investigare a Fraudelor şi cu spijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb