Un incendiu a izbucnit la un tren încărcat cu nitrat de amoniu, în apropiere de gara Breaza Nord

George Forcos
Miscellanea / 31 octombrie 2017

Sursa foto: CFR Marfă/Facebook

Sursa foto: CFR Marfă/Facebook

Populaţia a fost evacuată pe o rază de aproximativ 800 metri

--------

Actualizare 20:54 Un număr de 16 trenuri oprite în gara Breaza Nord

Reprezentanţii Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) au anunţat că un număr de 16 trenuri sunt oprite în gară, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Actualizare 21:22 Ministrul Transporturilor dispune o comisie de cercetare pentru a analiza cauzele producerii incidentului din zona Breaza

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus o comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii incidentului din zona haltei Breaza şi va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se menţionează: "Începând cu ora 17:15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o Celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situaţiei legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. La faţa locului sunt mobilizaţi reprezentanţii serviciilor de siguranţă a circulaţiei de la toate companiile implicate. După finalizarea operaţiunilor din zona Haltei Breaza, ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident şi va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete".

Coordonarea Celulei de criză este asigurată de secretarul de stat, Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: secretarul de stat pe domeniul rutier Florin Biban şi directorii generali ai Companiilor Feroviare - CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă şi AGIFER, informează sursa.

(A.C.)

----

În comunicat se precizează că trenurile sunt oprite astfel:

"- în staţia Comarnic, trenurile 15934 de la ora 16;58 şi trenul 14038 de la ora 17:08;

- în staţia Câmpina trenurile 1633 de la ora 18:00, 12472 de la ora 18:45 şi 3007 de la ora 18:33;

- în staţia Valea Largă trenul 3010 de la ora 17:43 şi trenul 1635 de la ora 18:30;

în staţia Sinaia trenurile 1746 de la ora 18:30 şi 1731 de la ora 18:43;

- în staţia Floreşti Prahova trenurile 1643 de la ora 18:59 şi 14035 de la ora 19:36;

- în staţia Azuga trenul 1646 de la ora 19:44;

- în staţia Buşteni trenurile 13012 de la ora 19:10 şi 1622 de la ora 19:25;

- în staţia Buda trenurile 1741 de la ora 19:37 şi 3009 de la ora 19:43".

(A.C.)

-----

Actualizare 20:00 Raed Arafat: "Nu mai este niciun pericol de explozie în acest moment"

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că nu mai este niciun pericol de explozie în acest moment şi că incendiul izbucnit la marfarul încărcat cu nitrat de amoniu, staţionat în apropierea Gării Breaza Nord este în curs de lichidare, transmite Antena3.

(G.F.)

---------

Actualizare 19:25 Raed Arafat: "Situaţia de la Breaza este sub control, populaţia este evacuată preventiv"

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat că la acest moment situaţia de la Breaza este sub control, potrivit unei surse din presă.

Conform sursei, el a precizat că populaţia este evacuată preventiv pe o rază de 800 de metri, fiind greu de estimat la această oră despre câţi locuitori este vorba.

"Situaţia la acest moment este sub control. La Ministerul de Interne a fost constituită o celulă de criză, iar la faţa locului operaţiunile sunt coordonate de inspectorul şef al ISU şi de prefectul judeţului Prahova", a spus Arafat, citat de News.ro.

La rândul său, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a spus că până la această oră a fost evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri, fiind vorba de câteva zeci de persoane care sunt duse cu microbuzele la o sală de sport din localitate.

Prefectul a transmis: "Situaţia este sub control acum, nu mai iese fum, nu este flacără deschisă. La venirea noastră ieşea fum. Acum nu sunt probleme deosebite, sperăm să terminăm acţiunea în câteva ore, astfel încât populaţia să se poată întoarce în locuinţe".

Potrivit sursei citate, ea a precizat că la această oră pompierii intervin cu autospecialele pentru răcirea vagonului.

(A.C.)

----

Actualizare 18:55 IGSU Prahova: Pompierii militari prahoveni acţionează pentru asigurarea măsurilor specifice la trenul de marfă încărcat cu nitrat de amoniu

Pompierii militari prahoveni acţionează pentru asigurarea măsurilor specifice la trenul de marfa încărcat cu nitrat de amoniu, staţionat in Breaza Nord, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) Prahova.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au fost dislocate 5 autospeciale de stingere, 2 autospeciale pentru iluminat şi o ambulanţă SMURD.

De asemenea, IGSU Prahova menţionează că, preventiv, salvatorii vor asigura evacuarea populatiei, pe o rază de aproximativ 800 metrii.

(G.F.)

----------------

Actualizare 18:45 CFR: Traficul feroviar a fost oprit şi s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) informează că din motive de siguranţă traficul feroviar a fost oprit şi s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalulv Câmpina - Comarnic.

Potrivit sursei citate au fost sesizate scurgeri de conţinut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Târgul Mureş la Ploieşti Triaj.

CFR informează că la această oră trenul este oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina pentru intervenţia ISU şi a reprezentanţilor firmei pentru care efectua transportul.

(G.F.)

----------

Locuitorii din apropierea Gării Breaza Nord au fost evacuaţi în această seară din cauza unui vagon încărcat cu azotat din care iese fum.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat că există pericol de explozie. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, trenul este în staţia Gura Beliei, iar până la această oră au fost evacuate aproximativ 30 de persoane, inclusiv cele aflate în gară şi personalul gării, transmite news.ro.

Autorităţile au decis evacuarea populaţiei din zonă pe o rază de 800 de metri.

În zona gării a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru scoaterea de sub tensiune a liniei de alimentare. Initial, trei echipaje de stingere au intervenit, ulterior numărul acestora dublându-se.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova Raluca Vasiloae, garnitura este formată din 25 de vagoane, iar dintr-unul dintre acestea, care este amplasat la mijlocul trenului, iese fum în partea sus.

La ora transmiterii acestei ştiri pompierii acţionează pentru răcirea vagonului.

Concomitent, autorităţile au decis evacuarea populaţiei pe o rază de 800 de metri.

Traficul feroviar în zonă, între Ploieşti şi Braşov, este întrerupt, trenurile fiind blocate în diferite staţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb