Celebrul telefon pe care premierul Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut că l-a dat şefului Parchetului General Ilie Botoş, în ziua arestării lui Dinu Patriciu, primeşte o nouă perspectivă după audierea de ieri a primului ministru.
La momentul acela, o parte a opiniei publice l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu de imixtiune în actul de justiţie, argumentînd că, indiferent de conţinutul discuţiei telefonice despre Dinu Patriciu, purtate între premier şi şeful Parchetului, gestul a sugerat importanţa pe care şeful executivului o acordă arestării şi că astfel a exersat o influenţă inadmisibilă în statul de drept.
Premierul s-a justificat atunci, spunînd că, în caz, se afla soarta unei mari corporaţii - "Rompetrol" - şi că este normal (prin atribuţii de servici, adică) să se intereseze ca procedurile să fie conforme.
După audierile de ieri, însă, rezultă că premierul Călin Popescu Tăriceanu este (fie şi ca martor, iar nu ca acuzat) implicat direct în "cazul Rompetrol".
Logica conduce la suspiciunea că premierul va fi vorbit cu Ilie Botoş despre Dinu Patriciu, dar că avea şi un motiv "foarte" personal să o facă.