UN NĂRAV - S-A DECLANŞAT LUPTA PENTRU PREŞEDINŢIA PSD Lupii Ghiţă şi Dragnea vor să-şi schimbe blana cu a ursului din pădure

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică / 23 octombrie 2014

Lupii Ghiţă şi Dragnea vor să-şi schimbe blana cu a ursului din pădure

Dragnea: "PSD nu va rămâne la mâna niciunui combinator"

Lupta politică acerbă din interiorul PSD a intrat ieri într-o nouă rundă, cea în care "lupii" Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea, a căror influenţă este foarte mare în PSD, ies la rampă, anunţând că vor să fie şefi ai partidului.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a anunţat ieri, la postul de televiziune pe care îl deţine, că va candida la şefia PSD, pentru funcţia de preşedinte executiv, în tandem cu Liviu Dragnea, care ar urma să candideze pentru funcţia de preşedinte, în situaţia în care Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale.

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat: "Am avut o discuţie lungă seara trecută [n.r. marţi seară] cu domnul Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (...) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, împreună cu domnul Dragnea, am hotărât ca, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Domnul Dragnea, ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv".

Ipoteza candidaturii, în tandem, a fost confirmată şi de Liviu Dragnea, care a menţionat: "Dacă mă voi hotărî să candidez la şefia PSD, într-adevăr, voi face echipă cu Sebastian Ghiţă". Domnia sa a mai declarat că avansarea unui astfel de scenariu este menită să îi asigure pe membrii PSD că, după câştigarea fotoliului prezidenţial de către Victor Ponta, partidul "nu va rămâne la mâna niciunui combinator", precizând, totodată, că "preşedintele partidului va fi ales de Congres, prin votul membrilor, şi nu va fi rezultatul unor combinaţii care se fac în locuri mai mult sau mai puţin obscure".

Deşi discuţiile privind şefia PSD fuseseră amânate până după alegerile prezidenţiale, conform înţelegerii de la Orăştie, deputatul Liviu Dragnea a explicat demersul de ieri privind candidatura sa: "Am răspuns pentru că şi dumneavoastră şi eu nu suntem autişti, am văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 care sunt implicaţi în campanie, zi de zi, să primească un semnal ferm că vor avea dreptul să îşi spună punctul de vedere, la alegerea preşedintelui PSD".

Sebastian Ghiţă a spus ieri că decizia luată de conducerea PSD la Orăştie nu a fost respectată de alţi lideri de partid, acest lucru creând un precedent: "Toţi am respectat decizia de la Oraştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat (n.r. - marţi) am considerat că decizia de la Orăştie este deschisă în faţa tuturor membrilor de partid. (...) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem".

Potrivit stenogramelor DNA, Viorel Hrebenciuc îi promitea lui Dan Şova că îl va sprijini ca să obţină şefia PSD, în schimbul promovării legii amnistiei şi graţierii.

Sebastian Ghiţă a mai declarat, ieri, că a mai avut discuţii în partid legate de o posibilă candidatură a domniei sale la o funcţie importantă de conducere în partid: "Această discuţie am avut-o cu colegii de la Prahova care, împreună cu preşedintele şi parlamentarii de acolo, au hotărât că, atunci când va veni momentul, eu voi fi propus pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv, după cum sunt convins că şi organizaţia de la Teleorman îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al PSD [n.r. pe Liviu Dragnea]". Deputatul de Prahova a negat însă că acordul dintre domnia sa şi Liviu Dragnea ar viza şi funcţii din viitorul Guvern, inclusiv cea de prim-ministru.

Europarlamentarul Cătălin Ivan ne-a spus: "Suntem în campanie electorală, tot ce contează este să câştigăm alegerile prezidenţiale. Sebastian Ghiţă nu este un subiect pentru că nu candidează la alegerile prezidenţiale. Candidaturile pentru şefia PSD vor putea fi discutate în cadrul Congresului pe care îl vom organiza după alegerile electorale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb