Un nou eşec în justiţie pentru Sorin Ovidiu Vîntu

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2011

Sorin Ovidiu Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu a primit o nouă veste proastă din partea justiţiei: cererea de recuzare a judecătorului, depusă de avocaţii săi, a fost respinsă. Astfel, procesul va fi judecat în continuare de magis-tratul Camelia Bogdan.

Avocaţii omului de afaceri au lansat un atac direct la adresa judecătoarei, motivându-şi cererea de recuzare prin faptul că aceasta nu poate fi imparţială deoarece tatăl ei a fost printre păgubiţii Fondului Naţional de Investiţii (FNI). De alt-fel, aceştia au susţinut că Nicolae Bogdan ar fi fost şi parte civilă în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în care Nicolae Popa a fost condamnat la 15 ani de puşcărie. Instanţa urmează să stabilească un nou termen în vederea continuării procesului. La înfăţişarea de marţi, Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti într-un scaun cu rotile, cu un picior imobilizat, şi a precizat, din nou, că nu doreşte să de niciun fel de declaraţii în faţa instanţei pentru că nu are încredere în felul cum este judecat.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului în formă continuată. "În perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu a trans-mis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, convenite cu condamnatul Popa Nicolae, două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro. Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie", se arăta, printre altele, în comunicatul parchetului dat publicităţii la începutul procesului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb