Un nou procesor specializat Intel Atom

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 martie 2009

Produsul este destinat aplicaţiilor din automobile şi telefoanelor cu acces la Internet

Susţinând inovaţia procesorului Intel Atom cu scopul de a viza noi segmente de piaţă, Intel Corporation a anunţat astăzi patru versiuni unice de procesoare şi două noi hub-uri controller de sistem care se adaugă la linia de produse "embedded" pentru divizia de business a companiei. Noile produse pentru seria de procesoare Intel Atom Z5xx includ opţiuni pentru temperaturi industriale, precum şi diverse opţiuni pentru dispozitivele de infotainment din maşină, telefoanelor media, eco- tehnologiilor şi altor aplicaţii cu destinatie industrială.

Procesorul Intel Atom cu un consum redus de energie susţine o mare parte din procesul de dezvoltare al Intel pe mai multe segmente de piaţă legate de computing, extinzând populara arhitectură Intel către industriile încorporate, cum ar fi: dispozitive de infotainment utilizate în autovehicule (IVI), control şi automatizare industrială sau telefoane media. De asemenea, aceste produse permit inovarea segmentelor de piaţă prin progrese realizate în domeniul graficii integrate 2D şi 3D, accelerare video şi suport pentru sisteme de operare multiple, incluzând câteva versiuni de Windows şi Linux.

"Prin adăugarea acestor noi produse oferim beneficiile procesoarelor Intel unor noi aplicaţii, dispozitive şi clienţi care dezvoltă produse utilizate în medii cu temperaturi nelimitate şi vizează un consum redus de energie," a declarat Doug Davis, Vice President, Digital Enterprise Group şi General Manager, Embedded and Communications Group, Intel. "Satisfacerea necesităţilor din mediile cu tehnologie încorporată şi pentru noile segmente de piaţă va juca un rol important în asigurarea conectivităţii şi funcţionalităţii necesare, având în vedere că se estimează ca numărul de dispozitive care vor avea capacitatea de a se conecta la Internetul va creşte la aproximativ 15 miliarde până în 2015," a adăugat Davis, citând un raport recent realizat de John Gantz de la IDC, intitulat "The Embedded Internet: Methodology and Findings".

Procesorul Intel Atom este cel mai mic procesor al companiei, construit cu cei mai mici tranzistori şi cu cel mai eficient consum de energie. Diviza de Computing Integrat a Intel, care are o experienţă de 30 de ani, se concentrează pe produse, dispozitive şi echipamente care au capabilităţi de calcul şi acces la Internet, dar nu sunt PC-uri, laptop-uri sau servere tradiţionale. Intel oferă în plus un ciclu de viaţă de 7 ani pentru acele zone care au nevoie de cicluri mai lungi de verificare a produselor, precum IVI.

"Intel este o companie recunoscută pentru inovaţie, iar noi suntem încântaţi să vedem că au introdus pe piaţă procesoarele Intel Atom cu consum redus de energie, care vizează sistemele din autovehicule," a declarat Greg Baribault, Director of Product Management pentru Automotive Business Unit din cadrul Microsoft. "Procesoarele Intel Atom şi platforma de software Microsoft Auto vor oferi fiabilitate pentru noua epocă a soluţiilor avansate disponibile în vehicule."

Pe lângă aplicaţiile din maşini, seria de procesoare Intel Atom Z5xx vizează şi o categorie din ce în ce mai numeroasa de dispozitive de comunicaţii prin Internet, pe care Intel le numeşte "media phones" (telefoane media). Dimensiunea produsului şi consumul redus de energie al seriei Intel Atom Z5xx sunt ideale pentru telefonul media, care oferă servicii de comunicaţii over IP şi acces foarte simplu, printr-o singură comandă, către aplicaţii precum e-mail, mesaje text, informaţii meteo, YouTube, horoscop şi albume de fotografii digitale.

Pentru a susţine avansul acestei categorii de dispozitive, Intel a introdus Intel Media Phone Reference Design care va facilita dezvoltarea de soluţii hardware pentru piaţă. Platforma de dezvoltare hardware include scheme şi stack-uri de software validate.

Noile produse vor fi disponibile în al doilea trimestru al anului. Pentru mai multe informaţii şi pentru noile opţiuni disponibile în procesorul Intel Atom Seria Z5, accesaţi developer.intel.com/design/intarch/atom500/index.htm.

Intel oferă o gamă largă de tehnologii încorporate pe silicon, componente şi instrumente care permit companiilor să corespundă cerinţelor stringente ale platformelor şi programelor lor de dezvoltare competitivă. Procesoarele bazate pe arhitectură Intel oferă un nivel îmbunătăţit de performanţă, cu consum eficient de energie în limitele de consum şi spaţiu comune aplicaţiilor încorporate.

Intel, lider mondial în domeniul inovaţiilor cu siliciu, creează tehnologii, produse şi iniţiative pentru a dezvolta continuu modul în care lucrăm şi trăim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb