Un nou serviciu de Market Making pe contractul FP Futures

F. A.
Piaţa de Capital / 11 februarie 2011

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) anunţă extinderea parteneriatului cu SSIF Broker, prin lansarea, începând cu şedinţa de tranzacţionare de azi, a serviciului de Market Making pe contractul FP Futures listat pe Piaţa Derivatelor administrată de BVB.

SSIF Broker este primul intermediar care va acţiona în calitate de Market Maker pentru ambele scadenţe ale contractului futures pe acţiunile Fondului Proprietatea: Martie 2011 şi Iunie 2011. Conform parametrilor stabiliţi de Consiliul Bursei, volumul minim corespunzător ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare va fi de 25 contracte, iar spread-ul maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare afişate de Market Maker va fi de 4% pentru seria cu cea mai apropiată scadenţă şi de 6% pentru seria corespunzătoare celei de-a doua scadenţe.

"Avem semnale extrem de încurajatoare de la intermediari referitoare la măsurile recente adoptate de BVB. Deciziile vizează creşterea calitativă şi cantitativă a instrumentelor şi mecanismelor de tranzacţionare pentru toate pieţele administrate. Sunt încrezător că vom avea din ce în ce mai multe parteneriate cu intermediari în vederea creşterii lichidităţii Pieţei Derivatelor atât pentru contractul FP Futures, cât şi pentru alte instrumente financiare derivate listate sau care urmează să le listăm", a declarat Valentin Ionescu, Director General al BVB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. speculatorii care au cumparat pachete mari la FP pe piata neagra de la depozitar, intrand cu 0.2, mult sub pretul pietii actuale de 0.6, vor distorsiona puternic inca mult imp piata de capital. Pina nu -si vor lichida ei pozitiile din FP, nu se va aseza piata. Ei nu au venit cu capital stabil ci ultraspeculativ. Marea vina o are statul roman care a permis asa ceva si nici acum nu ia masuri impotriva lor. Toate statele emergente si-au deschis pietele insa totodata si le-au protejat de rechinii financiari ultraspeculativi, care le pot rapid destabiliza in avantajul propriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb