Un operator de turism de pe litoral vrea să cumpere două hoteluri în Poiana Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 2 iunie 2016

Un operator de turism de pe litoral vrea să cumpere două hoteluri în Poiana Braşov

Cele două hoteluri Rina din Poiana Braşov, închise la mijlocul lunii aprilie după ce administratorul judiciar CITR nu a reuşit să vândă cele două imobile, vor fi scoase din nou la vânzare prin licitaţie pe 10 iunie. Preţurile sunt puţin reduse faţă de anterioara licitaţie, lichidatorul CITR sperând să obţină aproape 5 milioane de euro pe cele două hoteluri.

Hotelul Rina Vista din Poiana Braşov, clasificat la trei stele, este scos la vânzare pentru suma de 2,518 milioane de euro, redus de la 3,1 milioane de euro, potrivit anunţului de pe site-ul CITR, practician în insolvenţă şi lichidatorul judiciar al companiei. Şi hotelul Rina Tirol din Poiana Braşov, construit în 1999 ce deţine 56 de camere, este scos la vânzare, preţul acestuia fiind de 2,422 milioane de euro, majorat de la 2,16 milioane de euro.

Reprezentanţii companiei lichidatoare susţin că de hoteluri s-au interesat mai multe companii, dar cele mai interesante au venit din partea unui tour-operator de pe litoral, care ar dori să se extindă şi la munte, dar şi din partea unui operator din turismul de sănătate, care ar putea transforma cele două hoteluri în imobile dedicate recuperării.

Hotelul Rina Vista are o suprafaţă desfăşurată de 6.240 metri pătraţi împărţită în subsol, parter şi cinci etaje. Clasificată la trei stele, unitatea de cazare are 106 camere, un restaurant cu 120 de locuri şi o parcare de 20 de locuri. Clădirea a fost însă contruită în 1976. "Parte a lanţului hotelier «Rina Hotels», unitatea Rina Vista din Poiana Braşov este clasificată la trei stele şi dispune de 88 de camere duble, 17 camere matrimoniale şi o suită", spun reprezentanţii CITR.

Ei adaugă că proprietarul celor două hoteluri este Amrom Conimpex, cu afaceri în 2014 de 4,9 milioane de lei anul trecut, în scădere cu aproape 10% şi pierderi de 3,4 milioane de lei. Potrivit site-ului grupului Rina, în prezent mai sunt funcţionale două unităţi hoteliere - Rina Sinaia şi Rina Cerbul, ambele în Sinaia. Compania Amrom Conimpex a cumpărat la începutul anului 2008 hotelurile Tirol şi Eurohotel din Poiana Braşov anunţând atunci că urmează a investi în modernizarea lor circa 8 milioane de euro. Potrivit datelor de la acea vreme, compania avea acţionari israelieni.

După apariţia crizei, însă, compania a întâmpinat mai multe probleme financiare. Astfel, Amrom Conimpex este în insolvenţă din 2012, iar anul trecut a intrat în faliment după ce Tribunalul Braşov a infirmat planul depus de administratorul judiciar CITR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb