Un parlamentar de la Kiev propune naţionalizarea activelor ruseşti din Ucraina

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 octombrie 2014

Un parlamentar de la Kiev propune naţionalizarea activelor ruseşti din Ucraina

Aleksandr Mirnîi, deputat în Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral), din partea formaţiunii naţionaliste Svoboda, a propus naţionalizarea proprietăţilor şi activelor ruseşti din Ucraina, anunţă corespondentul Ria Novosti la Kiev, potrivit Agerpres.

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat luni seara în Parlamentul ucrainean.

Documentul prevede naţionalizarea "bunurilor mobile şi imobile", precum şi a conturilor bancare şi activelor aparţinând direct Federaţiei Rusiei sau prin intermediul unor structuri afiliate.

Potrivit autorului proiectului, aceste măsuri constituie un răspuns la anexarea Crimeei în luna martie de către Rusia.

În conformitate cu prevederile acestui document, proprietatea rusă în Ucraina ar putea fi confiscată "necondiţionat şi fără niciun fel de compensare".

Populată în majoritate de rusofoni, Crimeea şi oraşul port Sevastopol şi-au proclamat independenţa faţă de Ucraina şi au optat pentru reunificarea cu Rusia, în urma unui referendum organizat după înlăturarea preşedintelui Viktor Ianukovici de la putere, în 22 februarie.

Kievul şi Occidentul nu recunosc referendumul din 16 martie şi denunţă anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova. SUA, UE şi partenerii lor au adoptat o serie de sancţiuni, în mai multe etape, împotriva unor politicieni şi oameni de afaceri ruşi şi mari companii din Rusia, în special în domeniul energetic şi al apărării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Kievul şi Occidentul nu recunosc referendumul" dar cum de au recunoscut NATO faptul ca-i sparta vechea Yugoslavie, iar Kosovo nu-i Serbia? Americanii habar nu au unde-i Europa ca sa nu mai spunem de istoria ei. Daca nationalizeaza ceva ... mai vine vreun investitor acolo, nici macar americanii nu mai investesc, vor stoarce ce se poate din tot ce mai ramine in picioare, ce se va scoate din subsol si cam atit. "proprietatea rusă în Ucraina ar putea fi confiscată" necondiţionat şi fără niciun fel de compensare" - hoooo cu prostia, mai exista si instante internationale si niste legi, care ar putea duce la alte "minuni", nu imposibile ! Asa ca, dragi cititori ,vedeti unde duce ura rasista, fara minte si prostia crasa tip nazist, la putere si conducere !?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb