Un partid de extremă dreapta din Australia îşi ia numele "Vestele Galbene"

I.D.
Internaţional / 9 aprilie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Un partid australian de extremă dreapta, ostil imigraţiei, a adoptat în mod oficial numele "Vestele Galbene Australia", în speranţa să câştige de pe urma popularităţii mişcării de contestare franceze în alegerile naţionale de luna viitoare pe insula-continent, relatează AFP.

Acest partid, care se numea până acum Australian Liberty Alliance ("Alianţa pentru libertatea australiană"), a precizat că Comisia Electorală i-a aprobat schimbarea numelui la timp pentru a-i permite să facă campanie sub noua denumire.

Preşedinta partidului Debbie Robinson a explicat alegerea numelui "Yellow Vest Australia" prin faptul că "vestele galbene" din Franţa reprezintă, în opinia sa, "alegătorii nemulţumiţi, îngrijoraţi de globalizare, imigraţie şi costul vieţii".

"Noi vrem să scoatem această mişcare din stradă şi să o ducem în Parlament. Vom fi prima ţară din lume care o face", a continuat ea, într-o înregistrare video postată pe site-ul partidului.

Ea a adăugat că acest nou nume pune capăt confuziei pe care unii alegători o fac între formaţiunea sa - care nu a mai trimis până acum vreun reprezentant în Parlament - şi Partidul Liberal, care conduce în prezent coaliţia conservatoare aflată la putere.

Cu sediul la Melbourne, Alianţa pentru libertatea australiană a fost înfiinţată în 2015 şi a obţinut mai puţin de 0,2% din sufragii în ultimele alegeri federale, organizate în 2016. Ea a înregistrat însă progrese în alegeri locale organizate de atunci.

Mişcarea "vestelor galbene" a început, în Franţa, în noiembrie, când aproape 300.000 de oameni, potrivit autorităţilor, au ocupat sensuri giratorii, au blocat drumuri şi centre comerciale. Ea viza iniţial o creştere a taxelor impuse carburanţilor, însă preşedintele francez Emmanuel Macron şi întreaga sa politica socială şi fiscală au devenit rapid ţintele contestării franceze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb