Un preşedinte de stat este acuzat că a introdus tone de cocaină în SUA

J.P.
Internaţional / 10 martie 2021

Un preşedinte de stat este acuzat că a introdus tone de cocaină în SUA

Preşedintele a fost acuzat că a acceptat peste 1 milion de dolari de la cunoscutul traficant de droguri mexican Joaquin "El Chapo" Guzman

Procurorii federali americani: "Forţele armate protejează un laborator de cocaină şi transporturile către SUA"

Senatorii democraţi îi cer lui Joe Biden să impună sancţiuni

Preşedintele hondurez a fost acuzat că a luat mită de la un traficant important de droguri. Nu este prima dată când este acuzat că lucrează cu traficanţi, relatează Deutsche Welle.

Un procuror american l-a acuzat pe preşedintele hondurez, Juan Orlando Hernandez, că a asistat un traficant de droguri să introducă în SUA tone de cocaină. Asistentul procurorului american, Jacob Gutwillig, a făcut acuzaţia în timpul declaraţiei sale de deschidere a procesului de trafic de droguri în care este acuzat Geovanny Fuentes Ramirez.

Procurorii au spus că Fuentes Ramirez a plătit preşedintelui 25.000 de dolari (21.000 de euro) pentru a-i permite să transporte droguri în toată ţara fără interferenţe.

"Se pare că 25.000 de dolari sunt tot ce aveţi nevoie pentru a mitui preşedintele", a declarat avocatul apărării Eylan Shulman.

Preşedintele a mai fost acuzat şi în trecut că lucrează cu traficanţi

Hernandez are funcţia de preşedinte din ianuarie 2014 şi a câştigat un al doilea mandat în 2018. Acesta a fost acuzat că a folosit bani din droguri pentru a alimenta ascensiunea sa la putere.

Preşedintele a postat pe Twitter pentru a se apăra împotriva acuzaţiilor că ar ajuta la prosperitatea traficului de droguri din America Centrală. El a spus că va "menţine alianţa internaţională în lupta împotriva traficului de droguri până la ultima zi în această funcţie".

Procurorii federali americani au depus moţiuni în acest caz în ianuarie, potrivit cărora Hernandez a luat mită de la alţi traficanţi de droguri şi forţele armate protejează un laborator de cocaină şi transporturile către SUA.

Fratele preşedintelui, Tony Hernandez, a fost găsit vinovat de trafic de droguri într-un proces din New York din 2019.

În timpul procesului, preşedintele a fost acuzat că a acceptat peste 1 milion de dolari de la cunoscutul traficant de droguri mexican Joaquin "El Chapo" Guzman.

Şedinţa de condamnare a lui Tony Hernandez a fost amânată de mai multe ori şi este acum programată pentru 23 martie. El ar putea să-şi petreacă restul vieţii după gratii.

Sancţiuni potenţiale

Senatorii democraţi au depus luna trecută un proiect de lege care a cerut preşedintelui SUA Joe Biden să impună sancţiuni lui Hernandez pentru a "stabili dacă este un traficant de narcotice special desemnat".

Proiectul de lege prevedea suspendarea ajutorului de securitate către Honduras, precum şi a exportului de arme şi gaze lacrimogene pentru forţele de securitate ale ţării. De asemenea, solicită guvernului hondurez să discute despre stabilirea unei misiuni anticorupţie cu SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb