Un primar din Buzău cere izolarea unei întregi comune, după confirmarea unui localnic

ANA FELEA
Miscellanea / 6 mai 2020

Un primar din Buzău cere izolarea unei întregi comune, după confirmarea unui localnic

Situaţia epidemiologică din judeţul Buzău se schimbă de la o oră la alta. Confirmarea unui localnic din cea mai apropiată comună de municipiului Rm-Sărat l-a determinat pe primarul oraşului să ceară Prefecturii Buzău carantinarea întregii localităţi în care locuiesc aproape 5000 de persoane, în majoritate de etnie rromă.

Confirmarea bărbaului a venit încă de luni, fiind vorba despre buzoian în vârstă de 30 de ani care a s-a prezentat la unitatea medicale din Focşani pentru investigaţii medicale pe data de 3 mai. "În urma unei radiografii pulmonare, s-a decis testarea pentru COVID-19, rezultatele fiind pozitive. Pacientul se află internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani", au explicat reprezentanţii DSP Buzău.

Ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că bărbatul are domiciliul în comuna Râmnicelu, aflată la 6 kilometri de municipiul Rm-Sărat , unde autorităţile de sănătate publică au mai identificat şase persoane care au intrat în contact cu bărbatul diagnosticat şi care au fost izolate la domiciliu.

Ca urmare a acestor confirmări, primarul municipiului Rm-Sărat, Sorin Cîrjan, a cerut Prefecturii luarea unor măsuri urgente în comună şi dacăse impunse chiar izolarea întregii localităţi.

"În ultimele două zile, Comitetul Local Pentru Situaţii de Urgenţă a analizat situaţia creată în Municipiul Râmnicu Sărat şi zonele care ne pot influenţa şi a dispus câteva acţiuni menite să protejeze populaţia oraşului. În acest sens am înaintat Instituţiei Prefectului o adresă prin care am cerut măsuri urgente pentru izolarea Comunei Rîmnicelu, de la primele semnale care ar indica apariţia unui focar COVID-19, ştiut fiind faptul că există deja o persoană confirmată şi mai mulţi contactaţi ai acesteia. De asemenea, a fost dispusă masura verificărilor de către organele abilitate a modului în care societăţile de transport de persoane ce tranzitează localitatea respectă normele stabilite de ordonanţele militare, cunoscut fiind faptul că transportul de persoane reprezintă un factor de risc major în transmiterea intracomunitară a virusului. Comitetul Local Pentru Situaţii de Urgenţă a identificat şi a dispus eliminarea mai multor factori cu potenţial de contaminare care au legatură cu Comuna Rîmnicelu" a declarat primarul Rm- Sărat, Sorin Cârjan.

Adresa a ajuns în atenţia autorităţile dar încă se află în analiză.

"Am primit adresa inaintata de primarul municipiului Rm-Sarat prin care se solicita măsuri urgente pentru izolarea Comunei Rîmnicelu. Propunerea inaintate de către autorităţăile locale va fi analizată de către specialiştii Centrului Judetean de Coorodonare si Conducere a Interventiei Buzau", a declarant Denisa Irimia, purtător de cuvânt Prefectura Buzău.

La Rm-Sărat este şi Spitalul Suport Covid -19

Municipiul Rm-Sărat este un punct cheie al Buzăului în lupta cu COVID-19 dat fiind faptul că aici sunt trataţi bolnavii infectaţi cu coronavirus. Deja unitatea medicală tratează 17 pacienţi.

"În ceea ce priveşte Spitalul Municipal, numărul pacienţilor a ajuns la 17, majoritatea persoanelor internate fiind din focarul din Municipiul Buzău. Nu există motive reale de îngrijorare privind transmiterea infecţiilor din spital spre comunitatea noastră, personalul medical fiind capabil să gestioneze în continuare această situaţie, chiar dacă numărul pacienţilor va creşte, aşa cum este de aşteptat. În acest moment, situaţia din Râmnicu Sărat este stabilă şi ne preocupăm să rămână aşa multă vreme! A crede însă că indiferent de ce măsuri vom dispune, care să ţină seama însă de cadrul legislativ şi de realităţile cotidiene, vom avea o altă situaţie decât cele care se înregistrează în ţară, înseamnă să ne minţim şi să nu acceptăm realitatea, oricât de crudă ar fi ea", a spus primarul Sorin Cârjan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb