Un proces de 258 de miliarde de dolari, în care Elon Musk este acuzat că a derulat o schemă piramidală pentru a sprijini criptomoneda Dogecoin, s-a extins prin includerea a şapte noi investitori reclamanţi şi şase noi pârâţi, între care compania sa de construcţii de tuneluri Boring, transmite Reuters, potrivit News.ro.
Conform unei plângeri modificate depuse marţi seara la tribunalul federal din Manhattan, Musk, compania sa de maşini electrice Tesla, compania sa de turism spaţial SpaceX, Boring şi alţii au crescut în mod intenţionat preţul Dogecoin cu peste 36.000%, pe parcursul a doi ani, şi apoi au lăsat-o să se prăbuşească.
Procedând astfel, inculpaţii "au profitat de zeci de miliarde de dolari" pe cheltuiala altor investitori Dogecoin, ştiind tot timpul că moneda nu are valoare intrinsecă şi că valoarea ei "depinde doar de marketing", se spune în plângere.
Tesla, SpaceX şi Boring nu au răspuns la solicitările de comentarii.
Tesla şi-a desfiinţat departamentul de relaţii cu mass-media în 2020.
Procesul iniţial a fost depus în iunie. La scurt timp după aceea, Musk, cea mai bogată persoană din lume, a postat pe Twitter că "va susţine în continuare Dogecoin", iar într-un interviu a spus că "oamenii care lucrează în jurul fabricii SpaceX sau Tesla" i-au cerut sprijinul, se arată în plângerea modificată.
Alţi inculpaţi noi includ Fundaţia Dogecoin, care se autointitulează o organizaţie nonprofit care oferă guvernanţă şi sprijin pentru Dogecoin. Nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.
Daunele de 258 de miliarde de dolari reprezintă triplul scăderii estimate a valorii de piaţă a Dogecoin din mai 2021. Asta a fost pe vremea când Musk, jucând un expert financiar fictiv la emisiunea "Saturday Night Live" de la NBC, a numit Dogecoin "o agitaţie".
Dogecoin este tranzacţionată în prezent la circa 6 cenţi pe unitate, în scădere faţă de aproximativ 74 de cenţi în mai 2021.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2022, 17:46)
In afara de marketing, monedele virtuale se mai bazeaza si pe altceva decat pe scheme piramidale si marketing?.( Binenteles ca da - pe prostia celor care nu au ce face cu banii), Daca tot nu ai ce face cu banii (daca le dai foc, contribui la incalzirea globala si poluarea aerului>. Atunci, cea mai eficienta, cea mai practica si mai ecologica metoda de a scapa de bani este sa cumperi monede virtuale, formand un portofoliu diversificat pentru a respecta principiile de baza ale investitorului.