Un refugiat afgan a fost împuşcat mortal în Bulgaria

Ioana Dogaru
Internaţional / 16 octombrie 2015

Actualizare 11:25 Afganul împuşcat la frontiera cu Turcia a fost lovit de un glonţ ricoşat de la focurile de avertisment (oficial bugar)

Refugiatul afgan împuşcat de poliţia bulgară de frontieră, joi seară, după ce pătrunsese ilegal pe la graniţa cu Turcia, a fost lovit de un glonţ ricoşat de la focurile de avertisment trase de poliţişti, a indicat secretarul general al Ministerului de Interne de la Sofia, Gheorghi Kostov, la postul de radio naţional, potrivit Reuters şi Novinite.

Gheorghi Kostov a precizat că incidentul a avut loc în jurul orei locale 22:00, după ce o patrulă a poliţiei de frontieră a depistat un grup de 54 de persoane care intraseră ilegal în ţară, în apropiere de Sredeţ, la circa 30 km de frontiera cu Turcia.

Oficialul bulgar a declarat: "Au opus rezistenţă în timpul arestării. Unul dintre poliţişti a tras focuri de avertisment, iar unul dintre migranţi a fost rănit la gât de un glonţ ricoşat şi a decedat ulterior la spital".

Acesta a precizat că migranţii sunt de origine afgană şi au vârste între 20 şi 30 de ani.

-----

Un refugiat afgan a fost împuşcat mortal la frontiera cu Turcia, în timp ce încerca să intre în Bulgaria, a anunţat Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului a declarat: "Un grup mare de migranţi ilegali a încercat să pătrundă în Bulgaria, din Turcia. Un bărbat a fost rănit prin împuşcare într-un incident şi a murit în drum către spital".

Aceasta a precizat că refugiatul era de origine afgană şi că incidentul s-a petrecut joi seara, în apropiere de localitatea Sredeţ.

Potrivit DPA, care citează o sursă guvernamentală, sub protecţia anonimatului, o încăierare şi un schimb de focuri a izbucnit după ce autorităţile de frontieră au încercat să reţină aproximativ 40 de "imigranţi ilegali" care trecuseră frontiera din Turcia în Bulgaria.

Potrivit sursei citate, toţi migranţii erau bărbaţi, iar unii erau înarmaţi. Potrivit unei anchete preliminare, toţi refugiaţii ar proveni dn Afganistan.

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost informat despre incident în timp ce se afla la Bruxelles, la un summit pe tema crizei migraţiei. El a părăsit reuniunea înainte de final.

Preşedintele UE Donald Tusk a declarat la finalul summitului: "Premierul Borisov m-a informat chiar înainte să plece. În opinia mea acesta este următorul argument pentru cât de importantă a fost discuţia noastră în această noapte".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb