Un reprezentant al familiei lui George Floyd a dat în judecată oraşul Minneapolis

S.B.
Internaţional / 16 iulie 2020

Un reprezentant al familiei lui George Floyd a dat în judecată oraşul Minneapolis

Un reprezentant al familiei lui George Floyd, un afro-american care a murit după ce un poliţist din Minneapolis l-a imobilizat cu genunchiul pe gât timp de aproape 9 minute, a dat miercuri în judecată oraşul şi patru ofiţeri de poliţie, la un tribunal federal, solicitând plata unor despăgubiri financiare, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, procesul a fost înregistrat la Tribunalul Districtual din Minneapolis de către Ben Crump, un avocat specializat în drepturi civile care a reprezentat şi alte familii în cazuri de notorietate în care bărbaţi de culoare au fost omorâţi de poliţişti, şi de către un alt avocat, Antonio Romanucci.

Crump a spus reporterilor, în faţa tribunalului, că este "un proces pentru drepturi civile, referitor la o moarte nedreaptă".

Moartea lui Floyd a dus la declanşarea unor proteste de stradă la nivel naţional împotriva brutalităţii poliţiei şi a relansat dezbaterile americane legate de rasism în mijlocul pandemiei de coronavirus, cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Reclamaţia numeşte drept pârâţi oraşul Minneapolis şi patru ofiţeri de poliţie care au participat la arestarea lui Floyd sub suspiciunea că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari la un magazin de băcănie şi solicită bani pentru despăgubiri compensatorii, speciale şi punitive din partea ofiţerilor şi despăgubiri speciale din partea oraşului, potrivit news.ro.

Derek Chauvin, un poliţist alb care a îngenunchiat pe Floyd când acesta era încătuşat, a fost arestat patru zile de la moartea acestuia. El a pledat nevinovat pentru acuzaţiile de crimă de gradul al doilea şi omor din imprudenţă.

Alţi trei poliţişti aflaţi la faţa locului, J. Alexander Kueng, Thomas Lane şi Tou Thao, au fost acuzaţi pentru ajutor şi complicitate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pentru despagubiri, trebuie sa probeze cati bani ar fi facut mortul din infractiuni daca nu murea la arestare.

    Mai lasati-ma cu Floyd asta. Încep să cred cu tot mai multă tărie că americanii sunt idioți. Cum naiba sunt cea mai dezvoltată țară din lume? Poliția a imobilizat un infractor care s-a opus arestarii, s-a întâmplat că acesta sa moară și acum toți îi fac statuie infractorului. Și acum familia infractorului vrea sa "ciuguleasca" de pe urma morții lui. Din cate am citit Floyd asta nu era vreun pastor sau călugăr franciscan. Că fata, nu știu dacă te-ai fi simțit confortabil noaptea singura in lift cu imensitatea aia de om. Daca nu se opunea arestării nu pătea nimic. De aici până la a-i ridica statui e cale lungă. Eu zic sa dam știri economice serioase. Astea lasati-le pentru Can-can.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb