Un senator din Buzău cere socoteală cu privire la situaţia zăcământului neexplotat de la Caragele

Ana Felea
Miscellanea / 3 martie 2022

Vlad Pufu (Sursa foto: Facebook)

Vlad Pufu (Sursa foto: Facebook)

În contextul actualei crize energetice, subiectul zăcământului de gaze naturale descoperit încă din 2016, la Caragele, judeţul Buzău, este luat din nou în discuţie. Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a făcut o interpelare către Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe care îl întreabă de ce au fost oprite investiţiile la Caragele şi de ce sunt reluate abia acum.

Potrivit unei postări făcute pe Facebook de senatorul Vlad Pufu, în urmă cu şase ani, imediat după descoperirea zăcământului, se vorbea despre asigurarea independenţei energetice a României.

"La Caragele, în judeţul Buzău, a fost descoperit, în 2016, un zăcământ impresionant de gaze naturale. La acel moment, descoperirea a fost anunţată cu mare fast şi s-a vorbit despre asigurarea independenţei energetice a României, ba chiar despre faptul că vom fi un puternic exportator de gaze naturale. În 2018 ni s-a comunicat public faptul că noul zăcământ de gaze de la Caragele va intra în exploatare în 2020-2021 şi că Romgaz va executa investiţiile pentru exploatarea gazelor. Mai mulţi responsabili au venit în Buzău să-i asigure pe români că noul zăcământ va duce la independenţa energetică a ţării noastre. Directorul general adjunct al Romgaz la acea vreme, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat că până la finalul lui 2019 se vor face foraje pentru evaluarea potenţialului real, pentru ca în 2020 să fie îndeplinit programul de execuţie al sondelor", scrie pe Facebook Vlad Pufu, senator PNL de Buzău.

Senatorul Vlad Pufu mai spune că, potrivit celor mai recente date, abia de anul viitor ar putea fi exploatate gazele din zăcământul de la Caragele.

"Suntem în 2022, dar zăcământul, cel mai mare descoperit în ultimii 30 de ani, nu este exploatat nici acum. Din acest motiv, am făcut o interpelare pe care i-am adresat-o ministrului Energiei, Virgil Popescu. I-am cerut să îmi răspundă de ce au fost oprite investiţiile la Caragele şi de ce sunt reluate abia acum, urmând să se exploateze gazul efectiv abia în 2023, când el trebuia să fie deja în exploatare? Caragele putea fi unul dintre răspunsurile la criza energetică, în condiţiile în care se estimează că ar fi vorba despre o pungă de 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Doar zăcământul Neptun, descoperit în Marea Neagră, este mai mare decât cel de la Caragele", mai scrie senatorul Vlad Pufu.

Parlamentarul buzoian aşteaptă un răspuns de la ministrul Energiei referitor la situaţia zăcământului de gaze naturale care nu este exploatat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Popescu vrea sa importe gaz din Azerbaijan. În 2015, acesta a vândut toată producția către Gazprom

    Deci,importa un kkt. 

    Ref zăcăminte....Aveți clar în cap de ce Petrom a redus numărul de foraje de la 1500 la preluare în 2004 la 5-10 max în 2021??? 

    Este o relație strict comerciala, fără interes național. 

    Și asta ptr ca pot! 

    Aveți idee dacă trecerea stațiilor pe Auchan , este făcută cu un bonus de 200 000 euro, privat  

    Asa o fi??? Asa umbla vorba....

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb