Un senator USR propune desfiinţarea SRTV şi înfiinţarea unei "adevărate" televiziuni publice

S.B.
Politică / 3 ianuarie 2021

Un senator USR propune desfiinţarea SRTV şi înfiinţarea unei "adevărate" televiziuni publice

Senatorul USR Marius Bodea susţine că singura soluţie pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea instituţiei şi înfiinţarea unei "adevărate" televiziuni publice, el precizând că schimbarea unei conduceri cu alta nu rezolvă lucrurile, informează news.ro.

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că "monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim şi vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în instituţie la adăpostul serviciului public" şi că soluţia ar fi desfiinţarea SRTV.

"Dacă vrem să fim cinstiţi cu noi şi cu românii, singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa, aşa cum există astăzi, prin lege, şi înfiinţarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice. Revelionul Vacanţa Mare este vârful aisbergului. Curtea de Conturi a arătat în nenumărate rapoarte că din TVR s-a furat ca din codru. Toate regimurile politice de până azi s-au folosit de instituţie pentru a-şi îndestula clientela, pentru a împărţi posturi şi pentru a continua raptul orchestrat de orice guvernare de stânga/dreapta din ultimii 30 de ani. Ca să schimbăm actuala conducere cu o alta, apropiată de noua guvernare, înseamnă să cauţionăm tot ce s-a întâmplat până acum la TVR, inclusiv regimul Dragnea, în timpul căruia "serviciul public" a devenit "serviciu bugetar", prin desfiinţarea taxei radio-tv", precizează senatorul USR.

Marius Bodea afirmă că şefii TVR sunt numiţi politic şi răspund doar în faţa politicienilor, nicidecum a cetăţenilor.

"A înfiinţa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea şi accesul în orice funcţie pe bază de merit, iar nu de pile - abia aşa ar arăta o reformă reală a TVR. Una care începe tăind răul de la rădăcină. Poate părea dură abordarea. Dar nu putem face la infinit lucrurile la fel şi să sperăm că vom obţine alte rezultate decât cele din prezent", mai spune senatorul USR Marius Bodea.

TVR 1 a prezentat de Revelion un program în care s-a regăsit "Vacanţa Mare", de la 23.00, cu Mugur Mihăiescu, actor şi antreprenor din sectorul HoReCa, participant la protestele anti-mască din Piaţa Victoriei, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Satanistii usri nu au liniste.

    Nu mai bine desfiintam usr ul,jos labele dupa televiziuni,justitie comunistilor

    eroul Televiziunii Romane si al Revolutiei din 1989 pe care eu personal "un anonim al Revolutiei din 1989" il recunosc este Ion Caramitru si va spun de ce:

    este omul care a fost cu noi in gloantele de la Universitate si Piata Romana inainte ca taburile sa opreasca focul si sa nu mai traga in noi , este cel care are in arhiva personala fotografii cand puneam garoafe pe taburile "cucerite" de noi (il vad parca ar fi fost ieri cum , cu bucurie s-a oprit in fata tabului si ne-a facut fotografii pe tabul caruia i-am" infundat" teava cu garoafe) ..este omul care ne-a condus catre Televiziunea Romana si inainte de a ajunge acolo e a avut puterea de convingere si inspiratia sa ne ingenuncheze pe toti ("inraitii scapati din focul gloantelor") ca sa ne rugam pentru martirii de la Timisoara ceea ce s-a si intimplat si toti eram "ingenunchiati" iar dupa ruguaciune ne-am linistit si nu mai eram "porniti" sa "distrugem " si sa "cucerim" Televiziunea Romana care numai minciuni propaga pana in acele momente.....altfel nici unul dintre cei care am fost acolo si nici macar Ion Caramitru nu ar fi ramas in viata (vezi ce s-a intimplat la aeroport) astazi fiindca cu siguranta am fi fost ciuruiti de soldatii care pazeau televiziunea .  

    in legatura cu Televiziunea Romana devenita libera la Revolutie propun Presedintelui Romaniei dl Klaus Werner Iohannis sa dispuna spre analiza si sa ia in considerare a decora un erou adevarat al Revolutiei din 1989 care ne-a salvat viata : Ion Caramitru ce nu a acceptat nici un privilegiu ...... eu m-am" bagat" ca si altii la Revolutie nu la privilegii si sunt multumit ca am doi copii care exista datorita unui Erou : Ion Caramitru care l-a salvat de la moarte sigura pe taticul lor si pe multi altii ce cu siguranta isi aduc aminte foarte bine. 

    ce fac acum cei din Televiziunea Romana nu comentez ca nu mai urmaresc de foarte mult timp. 

    și apucăturile lui securiste. Interzice, bate, amenință, desființează.

    Dacă tvr ar fi dat bidinele conducătorului suprem și nepoților și fiilor de securiști din USRi nu se mai desființa nimic. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb