• Tribunalul Bucureşti: Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor ales în iulie nu este reprezentant al SIF Muntenia
Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor prezidat de Olimpiu Blăjuţ nu are calitatea de reprezentant al SIF4 Muntenia, potrivit Tribunalului Bucureşti, care s-a pronunţat în şedinţa din 28 decembrie 2012, reiese dintr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Într-un proces în care un grup de 17 acţionari doresc anularea deciziilor AGA din luna iulie prin care a fost ales un nou Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor, prezidat de Olimpiu Blăjuţ, Tribunalul a respins ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii SAI Muntenia Invest de reprezentant al SIF Muntenia. Totodată, Tribunalul Bucureşti a admis excepţia lipsei calităţii Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor ales prin Hotărârea AGOA nr.7/07.07.2012 de reprezentant al societăţii.
CRA-ul ales în iulie 2012 a fost susţinut de un grup de acţionari autointitulaţi "revoluţionari", coagulaţi în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul Doraly Afumaţi.
Războiul dintre cele două tabere, reprezentate de Iaciu şi CRA-ul ales în iulie, pe de o parte, şi Gabriel Filimon, directorul executiv al SAI Muntenia, se duce, de luni bune, în instanţă.
În octombrie 2012, Tribunalul Bucureşti a emis o ordonanţă preşedinţială de suspendare a deciziilor AGA din 7 iulie de la SIF Muntenia, în care se stabilise un nou CRA, decizie care poate fi contorizată drept o victorie pentru SAI Muntenia Invest.
Tabăra adversă a câştigat şi ea o bătălie la Curtea de Apel. Pe data de 3 decembrie anul trecut, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), ING Asset Management şi Adrian Andrici au obţinut respingerea cererii de anulare a ordonanţei Comisiei din 6 iulie 2012, prin care CNVM a obligat SAI Muntenia să ridice restricţiile de vot pentru grupul "revoluţionarilor" în AGA programată pentru următoarea zi.
Ieri, la Curtea de Apel era termen pentru recursul făcut de Swiss Capital împotriva ordonanţei preşedinţiale de suspendare a deciziilor AGA din iulie 2012, însă soluţia nu a fost publicată până la închiderea ediţiei. Potrivit unor surse, procesul a fost amânat pentru luna următoare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2013, 07:28)
calda-rece?pt cine?pentru make,poate
2. Groapa cresta
(mesaj trimis de tif în data de 17.01.2013, 08:16)
CA ales prin AGA nu reprezinta interesele actionarilor? Asta considera justitia romana?
Superb.
Culoarea asta cadaverica a pietei de capital din Romania devine tot mai evidenta.
buhuhu
3. fără titlu
(mesaj trimis de iuliu în data de 17.01.2013, 10:29)
Daca actionarii nu au un cuvant de spus si nu reprezinta societatea,dar o reprezinta din afara societatii,numai la noi se poate vedea.Inca o dovada sa vedem cat de independenta este justitia!
4. sistemul lucreaza pentru cine trebuie...
(mesaj trimis de fost investitor în data de 17.01.2013, 11:16)
cat timp mai da vaca lapte doar nu o sa o lase pe mana proprietarilor (actionari), e faza a doua a evolutiei dreptului de proprietate in romania, il ai dar sistemul decide si face ce doreste cu proprietatea ta...
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2013, 13:02)
E absurd...SIF4 nu este reprezentata de presedintele CRA ales de actionari dar e reprezentat de presedintele CRA demis de actionari. Daca lucrurile nu sunt clare trebuiau sa numeasca un administrator provizoriu care sa reprezinte actionarii pana la finalizarea procedurilor judiciare.