UNA SPUNE, ALTA FACE ASF nu mai publică lista de candidaţi pentru posturile de conducere

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2014

ASF nu mai publică lista de candidaţi pentru posturile de conducere
  • document ataşat Situaţia candidaturilor pentru posturile de conducere din ASF
    apasă aici pentru a descărca.

    Autoritatea de Supraveghere Financiară a primit 132 de candidaturi pentru cele patru posturi de conducere libere, din care a acceptat 49 pentru faza următoare a concursului, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul instituţiei.

    Autoritatea a decis să nu mai publice numele acestora, deşi, într-un răspuns transmis, joi, ziarului BURSA a spus că o va face, invocând, acum, motive de asigurare a confortului candidaţilor şi a confidenţialităţii datelor acestora.

    Se pare că unii dintre candidaţi au fost deranjaţi de brusca înclinaţie a ASF spre transparenţă, astfel că instituţia preferă să îşi retragă cuvântul decât să supere pe cineva.

    Nu că ar fi avut Autoritatea de Supraveghere Financiară o reputaţie impecabilă, dar măcar atunci când afirmă ceva, oficial, prin Departamentul de Comunicare, te-ai fi aşteptat să se ţină de cuvânt.

    Între poziţia ASF de joi, transmisă ziarului BURSA: "Vineri, 18.07.2014, se închide perioada de înscriere şi vom cunoaşte numărul total al candidaţilor (în prezent, cumulat, el este de ordinul zecilor). Numele candidaţilor vor fi afişate pe www.asfromania.ro" şi cea de sâmbătă: "Din motive de asigurare a confortului candidaţilor şi a confidenţialităţii datelor acestora, A.S.F. a decis să facă publice doar numele candidaţilor care vor câştiga concursurile" este o mare diferenţă.

    Dar, în condiţiile în care ASF este o instituţie care funcţionează cu un vicepreşedinte la asigurări urmărit penal şi un prim-vicepreşedinte numit neconstituţional, de ce ne mai mirăm că Direcţia de Comunicare îşi retrage afirmaţiile?!

    ASF îşi caută şef la Direcţia Autorizare-Supraveghere Entităţi Reglementate (Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare), după plecarea lui Radu Toia, care a fost desemnat director general adjunct la SIF Transilvania.

    De asemenea, Autoritatea a primit candidaturi pentru postul de şef al Serviciului Comunicare, al Direcţiei Juridice şi al Direcţiei Autorizare-Avizare (Sectorul Asigurări-Reasigurări). Fostul de şef la comunicare a fost eliberat de Catrinel Frîncu, după ce un raport al Corpului de Control al Primului Ministru a arătat că a cheltuit bani din conturile Companiei de Asigurări-Reasigurări Exim România, unde soţul său, Radu Frîncu, era preşedinte al Directoratului.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb