UNCTAD şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei mondiale în acest an până la 4,7%

S.B.
Internaţional / 18 martie 2021

UNCTAD şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei mondiale în acest an până la 4,7%

conomia mondială ar urma să înregistreze un avans de 4,7% în acest an, graţie unei reveniri peste aşteptări în SUA, arată un raport publicat joi de Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), care şi-a îmbunătăţit precedentele estimări ce mizau pe un avans de 4,3%, informează Agerpres.

Această îmbunătăţire a estimărilor, comparativ cu prognozele din luna septembrie a anului trecut, ţine cont de impulsul dat cheltuielilor de consum în SUA ca urmare a progreselor înregistrate în campania de vaccinare şi a vastului program de stimulare adoptat recent de Congres, susţine UNCTAD.

"Revenirea globală care a început în trimestrul al treilea din 2020 ar urma să continue pe parcursul lui 2021, chiar dacă există destul de multă neuniformitate şi lipsă de predictibilitate, reflectând incertitudinile epidemiologice, politice şi de coordonare", se arată în raportul UNCTAD.

La începutul acestei luni, şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea economiei mondiale în acest an, de la 4,2% până la 5,6%, mizând pe accelerarea campaniei de vaccinare şi masivul plan de relansare lansat în SUA.

Cu toate acestea, în raportul publicat joi, UNCTAD subliniază că pandemia de COVID-19 va avea consecinţe economice de durată care vor necesita un sprijin guvernamental prelungit. Potrivit UNCTAD, principalul risc la adresa previziunilor globale este "o revenire eronată la austeritate".

Raportul estimează că anul trecut economia mondială a suferit o cădere de 3,9%, pe măsură ce răspândirea coronavirusului a impus carantine la nivel global. Potrivit UNCTAD, impactul a fost unul "exorbitant", în condiţiile în care a avut loc o distrugere a veniturilor fără precedent, iar oamenii din ţările în curs de dezvoltare au fost afectaţi în mod deosebit.

Cu toate acestea, UNCTAD precizează că situaţia ar fi putut fi mult mai gravă dacă băncile centrale nu ar fi luat măsuri preventive şi au evitat un dezastru financiar.

Pachetele de sprijin, revenirea preţurilor la materii prime şi introducerea rapidă a vaccinurilor au avut şi ele o contribuţie, se arată în raportul UNCTAD, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb