Unde a înregistrat Beatles - Imobile de lux în Londra

M.S.
Miscellanea #Construcţii / 4 iunie 2023

Foto: Coperta albumului Beatles "Abbey Road"

Foto: Coperta albumului Beatles "Abbey Road"

St. John's Wood, un cartier select şi exclusivist din nord-vestul Londrei, impresionează cu atmosfera sa elegantă şi moştenirea artistică, după cum îşi începe prezentarea revista specializată în proprietăţi imobiliare "Mansion Global", într-un articol de ieri.

Situat deasupra parcului Regent's Park, acesta găzduieşte celebrele studiouri Abbey Road, unde au fost înregistrate piese ale unor mari nume din industria muzicală, în special celebrul album "Abbey Road" al trupei Beatles, care a prezentat imaginea iconică a formaţiei traversând o trecere de pietoni din apropiere. Totodată, aici se află şi Lord's Cricket Ground, sediul cricket-ului englez.

În ultimii ani, St. John's Wood s-a dezvoltat într-o zonă cu cod poştal de prestigiu în centrul Londrei, cu preţuri medii ce depăşesc 2.000 de lire sterline (2.504 dolari americani) pe metru pătrat, conform analiştilor de date imobiliare de elită de la LonRes. Din ce în ce mai mulţi cumpărători aleg să achiziţioneze proprietăţi în această zonă în afara pieţei publice. Cartierul a fost întotdeauna preferat de cumpărători din SUA şi din ţările în care cricket-ul este popular, precum India, iar în ultimul timp a devenit din ce în ce mai cosmopolit odată cu pandemia.

St. John's Wood este unul dintre puţinele locuri situate în apropierea centrului Londrei care combină case mari cu grădini generoase, o atmosferă de sat şi spaţii verzi prestigioase, fiind totodată la o distanţă accesibilă pe jos de cartierul Mayfair din West End, afirmă agenţii imobiliari. Şcolile bune şi strada principală fermecătoare, cu accent pe gastronomie şi care devine tot mai prietenoasă pentru pietoni, adaugă un plus de valoare acestui cartier.

În ceea ce priveşte preţurile, în St. John's Wood, "3 milioane de lire sterline pot cumpăra o casă cu trei-patru dormitoare şi o grădină mică, cu o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi. Casele încep de la 2,5 milioane de lire sterline şi pot ajunge până la peste 65 de milioane de lire sterline, în timp ce apartamentele variază între 500.000 şi 10 milioane de lire sterline", spune Marc Schneiderman, director la Arlington Residential, care activează în St. John's Wood de peste 25 de ani. Cele mai multe tranzacţii de vânzare a caselor din St. John's Wood se încheie în intervalul cuprins între 2,5 şi 15 milioane de lire sterline, iar apartamentele au preţuri între 1 şi 5 milioane de lire sterline, conform lui Zach Madison, agent imobiliar la Savills St. John's Wood. În anul precedent, preţul mediu de vânzare în cartier a fost de 2.980 lire sterline pe metru pătrat, în timp ce preţul mediu pentru case în zonă a fost de 7.265 lire sterline pe metru pătrat, conform datelor furnizate de LonRes. Cel mai scump bulevard din St. John's Wood este Avenue Road, care străbate atât cartierul Swiss Cottage, cât şi St. John's Wood, şi se continuă cu Regent's Park. În anul 2020, a fost desemnat drept cel mai scump bulevard din Londra, cu un preţ mediu al caselor de 30 de milioane de lire sterline, conform publicaţiei Evening Standard. Strada este flancată de case somptuoase, locuite de rezidenţi bogaţi din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb