Ungaria continuă să blocheze sancţiunile UE care vizează importul de petrol din Rusia

G.U.
Internaţional / 8 mai 2022

Ungaria continuă să blocheze sancţiunile UE care vizează importul de petrol din Rusia

Ungaria continuă să blocheze propunerea Uniunii Europene care ar interzice importurile de petrol din Rusia, ţinând astfel în loc întregul pachet de sancţiuni al UE împotriva Rusiei, informează Bloomberg, conform Digi24.

O întâlnire a celor 27 de ambasadori ai UE s-a încheiat duminică fără un acord, fiind aşteptat ca discuţiile să se reia zilele următoare, au spus persoane apropiate evenimentului, care au cerut să rămână anonime, deoarece discuţiile au fost private.

Uniunea Europeană urmăreşte să interzică importul petrolului rusesc în următoarele şase luni dar a oferit Ungariei şi Slovaciei permisiunea să importe ţiţei rusesc până la sfârşitul anului 2024, iar Republicii Cehe până în iunie a aceluiaşi an, deoarece depind în mare măsură de petrolul lui Putin.

Această păsuire nu a reuşit să convingă Ungaria, care a continuat să se opună duminică planului de interzicere a petrolului rusesc.

UE a făcut eforturi pentru ca sancţiunile să fie încheiate de Ziua Victoriei, sărbătorită de Rusia la 9 mai, dată la care Moscova comemorează sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În 2019, Uniunea Europeană a importat din Rusia aproape două treimi din ţiţeiul necesar. Sancţiunile care ar bloca importul de petrol rusesc ar pune mai multă presiune asupra Moscovei, având în vedere că blocul comunitare este cel mai mare consumator de ţiţei provenit din Rusia.

Conform planului UE transmis statelor membre săptămâna trecută, companiilor europene şi persoanelor fizice li s-ar interzice, de asemenea, să furnizeze nave şi servicii, cum ar fi asigurările, necesare pentru transportul petrolului în ţări terţe. Măsurile ar intra în vigoare în termen de trei luni.

Potrivit surselor citate, Grecia şi Cipru se opuneau părţii din pachetul de sancţiuni care făceau referire la transportul maritim.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Foarte bine fac... Petrolul si gazul rusesc sunt ieftine si in cantitati indestulatoare....Ar trebui ca si Romania sa i a exemplul Ungariei...

    1. Ca sa-i parafrazam pe revolutionarii nostri "da dreapta"..."mai bine mort decat comunist"...Romania nu are nevoie de nimic de la mujici

    eu cand am zis acum 2-3 luni ca ar trebui sa i se smulga toti dintii din gura lui Orban al Ungariei am stiut ce zic - e calul troian al Rusiei in NATO si UE...

    ar trebui izolati si sugrumati bine economic de catre UE ca sa se invete minte sa mai fie tradatori si vanzatori de NATO si UE de dragul unro vise de mult apuse ale unei asa-zise "Ungarii Mari" - un revizionism de factura marunta.

    UNgurii comuni sub presiunile UE (care ar trebui sa ii sanctioneze economic zilnic sau saptamanal pana cedeaza din pozitiile pro-Rusia) trebuie sa se ridice si sa darame FIDESZ si pe Viktor Orban - acest Iuda al NATo si UE.  

    1. Lasati pe unguri sa-si vada de afacerile lor si hai sa vedem cum stam noi. Romania rafineaza cca 8 mil de tone de petrol din import, care provine din zona Marii Negre respectiv din Rusia sau care tranziteaza Rusia. Reorientarea catre alti furnizori ar scumpi costul petrolului cu 10-15% si cel putin o mare rafinarie se va inchide. Vom ajunge sa importam produse rafinate din Ungaria.

      Corect

      am idei dar nu sunt in pozitia sa le furnizez gratuit.

       

      tot prestez munca gratuita in folosul comunitatii de peste 15 ani lansand idei in spatiul public (in diverse medii) pentru ca apoi sa vad niste fraieri hoti preluandu-le si folosindu-le sub nume propriu (politicieni).  

       

      am trait si am retrait asta pana acum si m-am cam plictisit sa impart placinta mea buna cu niste nimicuri umane care in afara de vizibilitate (politicieni) nu au nici o alta calitate.  

       

      ... just my 2 cents opinion :) ...

      p.s. numai parnaiasii presteaza munca in folosul comunitatii (gratuita) ... iar eu nu sunt parnaias :) ... si e posibil sa consider ca produsele mintii mele trebuie sa aiba un pret (ca tot ma numesc "Ban. Cher.Vali"... e posibil sa imi fie dragi banii, nu?  

      Banchere.Ungurii aia comuni cum le spui tu,cumpara benzina cu echivalentul a 6 ron litrul.Orice natie ai fi,camasa-i intotdeauna mai aproape de piele decat haina.Capisci? Asa zisul meu presedinte ce mama dreakului face pentru mine ca cetatean? Imi spune ca tre' sa-mi cumpar F35 !!!!

      Sa il dai apoi ucrainenilor

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb