Ungaria riscă să fie nevoită să împrumute 3,94 miliarde de dolari în 2017

Stelian Bădescu
Internaţional / 29 decembrie 2016

Ungaria riscă să fie nevoită să împrumute 3,94 miliarde de dolari în 2017

Ungaria îşi va finanţa majoritatea datoriilor care ajung la scadenţă în 2017 prin emisiuni în forinţi, în conformitate cu obiectivul său privind reducerea ponderii datoriei în valută până sub 20% în 2020, de la 25% în 2016, a declarat miercuri ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, informează Reuters.

Prin mutarea finanţării spre emisiunile obligaţiuni denominate în forinţi, dependenţa Ungariei de obligaţiunile în valută şi investitorii străini a scăzut după 2010, când a preluat puterea Guvernul condus de Viktor Orban.

"Obiectivul este ca vulnerabilitatea ţării să continue să se reducă", a declarat miercuri Mihaly Varga, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Anul viitor, Ungaria are de rambursat datorii în valută în valoare de 2,4 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), din care intenţionează să acopere un miliard de euro prin emisiuni internaţionale de obligaţiuni. Mihaly Varga a subliniat însă că volumul emisiunilor de obligaţiuni ar putea fi revizuit atât în sus cât şi în jos, în funcţie de oportunităţile de pe piaţă.

Începând din 2014, Ungaria a lansat doar două emisiuni de obligaţiuni pe pieţele internaţionale, o emisiune în dolari în 2014 şi primele sale bonduri în yuani în luna aprilie 2016.

Directorul Agenţiei de gestionare a datoriei statului din Ungaria, Gyorgy Barcza, a declarat la rândul său că necesarul net de finanţare al statului ungar în 2017 va fi de 1.166 miliarde forinţi (3,94 miliarde de dolari), în timp ce necesarul brut de finanţare va fi de 7.844 miliarde forinţi, iar emisiunile brute de obligaţiuni sunt planificate la 8.083 miliarde forinţi.

După ce timp de cinci ani agenţiile de rating au acordat Ungariei un calificativ de tip "junk" din cauza politicilor economice neortodoxe ale autorităţilor de la Budapesta, în perioada mai-noiembrie 2016, toate cele trei mari agenţii de rating au îmbunătăţit calificativul Ungariei la nivelul recomandat pentru investiţii (investment grade), în principal ca urmare a îmbunătăţirii finanţelor publice.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb