UNICEF şi ITU au evaluat, cu sprijinul Ericsson, gradul de conectivitate la internet în 1 milion de şcoli, de la nivel global

Comunicate de presă / 2 noiembrie 2021

UNICEF şi ITU au evaluat, cu sprijinul Ericsson, gradul de conectivitate la internet în 1 milion de şcoli, de la nivel global

La un an după ce Ericsson s-a alăturat proiectului de sprijinire a eforturilor de creştere a nivelului de conectivitate din şcoli, prin intermediul iniţiativei Giga, UNICEF a determinat gradul de conectivitate existent la nivelul a 1 milion de şcoli de la nivel global, conform unui comunicat remis redacţiei.

Proiectul Giga - iniţiat de UNICEF şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) în anul 2019 - îşi propune să conecteze fiecare şcoală la internet, până în 2030, precum şi să le ofere tinerilor acces la informaţii, multiple opţiuni şi diferite oportunităţi de a-şi valorifica potenţialul.

Identificarea nivelului de conectivitate la internet din şcoli reprezintă un pilon cheie al proiectului Giga, deoarece ajută la înţelegerea amplorii investiţiilor, acţiunilor şi parteneriatelor necesare pentru a reduce decalajul digital şi pentru a oferi tuturor tinerilor din întreaga lume acces la oportunităţile de învăţare digitală.

În ultimul an, Ericsson a contribuit, prin oferirea de finanţare şi expertiză în domeniul ştiinţei datelor, la evaluarea gradului de conectivitate la internet din unităţile şcolare din 7 ţări. Alături de numeroşi parteneri, acest lucru a ajutat iniţiativa Giga să accelereze şi să depăşească numărul de 1 milion de şcoli incluse în proiect. În cadrul parteneriatului, Ericsson s-a angajat să ajute la determinarea nivelului de conectivitate din uităţile şcolare din 35 de ţări până la sfârşitul anului 2023, sprijinind obiectivul ambiţios al proiectului, de a face acest lucru în fiecare şcoală din lume.

Conectivitatea şcolară generează oportunităţi şi favorizează incluziunea

Proiectul Giga funcţionează pornind de la premisa că una dintre cele mai eficiente modalităţi de îmbunătăţire a nivelului de trai este reprezentată de conectarea şcolilor la internet. În acest fel, copiii au acces la informaţii pe o scară mai largă, la o gamă variată de stiluri de învăţare şi primesc o educaţie de o calitate mai înaltă.

Îmbunătăţirea procesului de învăţare şi înţelegerea soluţiilor tehnologice, care rezultă dintr-o educaţie bazată pe elementele care ţin de internet, este vitală pentru îmbunătăţirea gradului de alfabetizare digitală şi pentru reducerea decalajului digital. O forţă de muncă educată la acest standard, mai înalt, va avea mai multe idei inovatoare, ceea ce va duce la dezvoltare economică şi crearea de locuri de muncă.

Potrivit raportului Economist Intelligence Unit (EIU) - Connecting Learners: Narrowing the Educational Divide - sponsorizat de Ericsson în sprijinul UNICEF, ţările care au în prezent o conectivitate scăzută în bandă largă, şi-ar putea majora PIB-ul cu până la 20%, ca urmare a conectării şcolilor la internet, dacă acest proces va fi sprijinit şi prin investiţii în competenţe, conţinut şi dispozitive digitale.

Deşi s-au înregistrat progrese în acest prim an de parteneriat, este nevoie de acţiuni colective pentru a face faţă acestei provocări globale. În acest context, Ericsson face apel la furnizorii de servicii de internet şi la decidenţii din mediul politic să se alăture iniţiativei Giga şi să investească timp şi resurse pentru a accelera reducerea decalajului digital existent între diferite regiuni.

Heather Johnson, Vice President, Sustainability & Corporate Responsibility, în cadrul Ericsson, a afirmat: "Conform ITU, 369 de milioane de tineri nu au acces la internet iar 260 de milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani nu sunt şcolarizaţi. Acest lucru are ca rezultat excluziunea socială şi mai puţine resurse disponibile pentru a învăţa, care limitează potenţialul multor tineri. Evaluarea nivelului de conectivitate din şcoli este un prim pas crucial în conectarea fiecărei unităţi de învăţământ la internet şi în facilitarea accesului fiecărui elev la oportunităţi de dezvoltare şi diferite opţiuni în carieră.

Această etapă, în care au fost evaluate peste 1 milion de şcoli, este o dovadă a puterii parteneriatelor public-private. Este primul pas către realizarea conectivităţii şcolare universale. Mai sunt, însă, multe lucruri de făcut, iar companiile din industrie trebuie să se unească pentru a juca un rol cât mai important în reducerea decalajului digital".

Un deceniu de incluziune digitală

De mai bine de un deceniu, Ericsson face demersuri de promovare a incluziunii digitale, precum şi pentru a creşte numărul oportunităţilor din domeniul educaţiei la nivel mondial. Parteneriatul dintre Ericsson şi UNICEF, în sprijinul iniţiativei Giga, reflectă ambiţiile proiectului Ericsson Connect To Learn, prin care compania îşi propune să ofere profesorilor, elevilor şi şcolilor soluţii tehnologice pentru o educaţie de calitate, accesibilă tuturor.

În cadrul acestui parteneriat cu UNICEF, Ericsson a sprijinit echipa de data science în accelerarea procesului de evaluare a unităţilor şcolare din acest punct de vedere. Mai exact, Ericsson oferă expertiză tehnică şi asistenţă pentru colectarea, validarea, analiza, vizualizarea şi monitorizarea acestor date. Aceste date permit guvernelor şi sectorului privat să proiecteze şi să implementeze soluţii digitale care să înlesnească procesul de învăţare online pentru copii şi tineri.

Chris Fabian, Co-lead Giga, UNICEF, a precizat: "Expertiza Ericsson a ajutat echipa responsabilă de data science implicată în proiectul Giga să construiască modele mai bune pentru conectarea şcolilor la internet. Parteneriatele cu diferite companii din domeniu, aşa cum este cel desfăşurat cu Ericsson, sunt vitale în derularea iniţiativei Giga, deoarece creează o resursă de tip open-source, formată din unităţi şcolare şi resurse de conectivitate, şi include, în prezent, mai mult de 1 milion de şcoli".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb