Unicredit vrea să emită obligaţiuni în valoare de până la 200 milioane euro

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 decembrie 2022

Unicredit vrea să emită obligaţiuni în valoare de până la 200 milioane euro

Titlurile vor avea scadenţe de până la şapte ani, valoarea nominală minimă unitară urmând să fie de 100.000 euro Obligaţiunile vor fi listate la BVB

Unicredit Bank vrea să emită obligaţiuni în valoare totală de până la 200 milioane de euro, denominate în lei sau euro, titlurile urmând să fie lansate în una sau mai multe tranşe, conform prospectului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), ce a fost postat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Emitentul poate creşte valoarea programului în măsura în care adunarea generală extraordinară a acţionarilor hotărăşte în acest sens, caz în care va publica un amendament la prospectul de bază", se arată în document.

Titlurile, ce pot fi distribuite prin plasament privat sau ofertă publică, vor avea scadenţe de până la şapte ani, valoarea nominală minimă a unui titlu urmând să fie de 100.000 de euro sau echivalentul în lei al acestei sume. Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti şi vor avea o dobândă fixă, variabilă sau o combinaţie între acestea. Titlurile vor fi oferite exclusiv investitorilor calificaţi.

Oligaţiunile vor fi de rang senior, nesubordonate, negarantate şi nu se aşteaptă ca titlurile să aibă rating. "Fondurile nete din fiecare emisiune de obligaţiuni vor fi utilizate în scopurile generale de finanţare ale emitentului", se arată în prospect.

La jumătatea anului, activele totale ale Unicredit Bank se ridicat la 52,4 miliarde de lei, cu 8% peste cele din data de 31 decembrie 2021, în timp ce la nivel de grup activele totale erau de 60,2 milioane de lei. Datorii băncii erau de 48,9 miliarde de lei, în creştere cu 10%, faţă de cele reflectate în situaţiile financiare de la finele anului trecut.

Veniturile operaţionale au fost de 975,2 milioane de lei, cu circa 8% peste cele din primele şase luni ale lui 2021, în timp ce profitul net a scăzut cu 3%, până la 341,2 milioane de lei. La nivelul grupului, profitul Unicredit Bank s-a ridicat la 405,4 milioane de lei.

Unicredit Bank este deţinută de UniCredit SpA, grup financiar-bancar din Italia, cu sediul în Milano.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb