Unii acţionari cer un dividend mai mare la Rompetrol Well Services

(F.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 aprilie 2010

Mai mulţi acţionari ai Rompetrol Well Services (PTR), care deţin cumulat pes­te 10% din capital, solicită distribuirea unui dividend de 0,025 lei/acţiune, cu 66,6% mai mare faţă de cel propus de Consiliul de Administraţie al societăţii, de 0,015 lei/acţiune.

Conducerea firmei a introdus solicitarea acţionarilor minoritari pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor convocate la 27 aprilie, potrivit unui comunicat al Rompetrol Well Services transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform Mediafax, printre acţionarii care au semnat solicitarea de completare a AGA se numără fondurile de investiţii MEI Roemenie en Bulgarije, Middle Europe Opportunity Fund, SIF Banat-Crişana, Raiffeisen Prosper şi Raiffeisen Romania Acţiuni.

Astfel, dacă propunerea va fi aprobată de acţionari, firma ar putea distribui 6,9 milioane de lei sub formă de dividende, reprezentând aproape jumătate din profitul obţinut anul trecut, de 13,98 milioane de lei.

Acelaşi grup de acţionari, alături de firma olandeză Carcaradon şi Raiffeisen Beneffit, au solicitat anterior şi alegerea CA prin metoda votului cumulativ, pentru a obţine un reprezentant în conducere, şi informarea privind structura tuturor relaţiilor şi operaţiunilor intragrup cu entităţile afiliate ale Rompetrol Well Services.

Conducerea Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, a propus acţionarilor un dividend brut de 0,015 lei/titlu, în scădere cu 37,5% faţă de valoarea distribuită anul trecut, de 0,024 lei/acţiune.

Astfel, compania va acorda dividende pentru al doilea an la rând, după ce între anii 2000 şi 2007 nu a distribuit dividende acţionarilor.

Profitul net al Rompetrol Well Services a scăzut anul trecut cu 43,4%, la 13,66 milioane lei, faţă de câştigul din 2008, de 24,17 milioane lei, în timp ce afacerile s-au redus cu 34,4%, de la 104,86 milioane lei la 68,7 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminate ale companiei.

În aceeaşi şedinţă, acţionarii vor alege şi doi membri în CA, pentru ocuparea locurilor rămase vacante după ce în august 2009 doi administratori au demisionat, respectiv Eric Chiş şi Alexandra Georgeta Ştefan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb