UNII INVESTITORI SEMNALEAZĂ: Suspiciuni de "insider trading" în cazul vânzărilor de acţiuni Romgaz, iniţiate de FP

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 aprilie 2016

Ofertele de vânzare de acţiuni Romgaz, derulate de Fondul Proprietatea, în această lună şi în octombrie 2015, au fost urmate de informări cu impact negativ asupra emitentului, ne-au semnalat unii investitori. Aceştia consideră că Autoritatea de Supraveghere Financiară ar trebui să analizeze situaţia, pentru a vedea dacă FP s-a folosit de informaţii privilegiate ("insider trading") înainte de plasamentele accelerate.

Astfel, oferta de plasament privat pentru vânzarea de acţiuni Romgaz iniţiată de Fondul Proprietatea, anunţată Bursei de Valori pe data de 19.10.2015, a fost urmată de anunţul Romgaz din 27.10.2015, privind demararea procesului de rectificare a Bugetului pe 2015.

De asemenea, oferta de plasament privat pentru vânzarea de acţiuni Romgaz iniţiată de Fondul Proprietatea, anunţată Bursei de Valori pe data de 19.04.2016, a fost urmată de anunţul Romgaz din 26.04.2016 privind încetarea contractului cu EON, în valoare de 281,37 milioane de lei.

ASF şi FP nu ne-au transmis, până la închiderea ediţiei, punctele de vedere asupra situaţiei prezentate.

În octombrie, Fondul a vândut un pachet de 4,15% din Romgaz, pentru 456 milioane lei (103,1 milioane euro), preţul de 28,5 lei/ acţiune fiind cel mai mic de la listarea companiei pe piaţa de capital (noiembrie 2013).

Recent, FP a renunţat şi la pachetul pe care îl mai avea, de 5,84% din SNG.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. La un moment se vede si pe grafic cum SNG se duce in jos fara nici o explicatie pe la inceputul lunii martie. Probabil ca de atunci au inceput discutiile despre plasamentul privat la FP.

    Contractul cu EON se reduce incepand cu data de 22.04.2016 deci probabil a fost semnat inainte de 22.04.2018 dar a fost anuntat abia pe 26.04.2016. 

    Ar trebui analizate toate tranzactiile de vanzare anterioare cu cel putin 3 luni datei plasamentului privat. Daca vanzatorii in aceasta perioada se regasesc ca si cumparatori dupa anuntul plasamentului privat ,reducerii contractului cu EON si rectificarii bugetului atunci ar trebui o analiza a acestora ca poate au facut aceste operatiuni beneficiind de informatii privilegiate. 

    Anunturile au venit cu intarziere de la SNG. 

    Toate fondurile admnistrate de Templeton si Koniezki trebuiesc bagate sub lupa pentru aceasta perioada. 

    Trebuie numai ca ASF sa-si faca treaba pentru care ia atatia bani din piata ! 

    Altfel la ce ne mai trebuie ASF ? Sa faca jocurile de culise ale INFRACTORILOR ? 

    Probabil sunt multe insider trading si jocuri de culise pentru spolierea FP asa cum sa intamplat si cu pachetele la TEL si SNG. Lichidare controlata de GURU care nu face investitii si admnistrare de portofoliu si RAS si IFRS ca se poate. 

    Numai prostii. Dati vina pe voi pentru ca ati investit gresit nu pe altii ! Asumati-va raspunderea .

    1. Habar n-ai, daca taceai filozof ramaneai !

      Cel putin abtine-te sa dai sfaturi altora ! 

      Banuiesc ca esti unul ditre cei cu informatii de isider

    Si eu am scris un mail la ASF dar sigur nu voi primi raspuns dar azi m-am hotarat si am sa trimit un mail si la DIICOT, poate asa voi primi un raspuns si cineva de acolo sa verifice cum se fac tranzactiile in bursa noastra mica, sper sa am mai mult succes

    Oare cati romani pot fi prostiti cu transferarea banilor din banci pe actiuni BVB ?, sa vedem : SCADERI a valorii actiunilor in ultimul an : SIF3 - 4 %, SNP - 40 %, SIF5 - 14 %, FP - 19 %, BRD - 6 %, BVB - 32 %, SNG - 34 %, la cresteri valori actiuni: TLV - 10 %, TEL - 4 %. Cum naiba sa nu optezi pentru un cont bancar de la care, in cel mai rau caz poti ramane cu banii depusi, decat sa ... investesti pe actiuni la BVB de unde ... mai poti ramane cu amintirea economiilor ???. Cum naiba ... simplu, cei care manipuleaza BVB si arunca *gogosi despre BVB*, au aceleasi simptome ale minciunii pe care le are si clasda politica, *te mint privintu-te in fata !!!*, fara nici un fel de remuscare..

    1. Vorbesti prostii! BURSA NU ESTE PENTRU TOTI Cei care se baga si habar n-au cu ce se mananca pierd.Si eu am pierdut enorm in 2010,dar de atunci aproape am recuperat .In 2017 voi fi pe castig.Am invatat unde sa bag banii,, nu sa ma iau dupa tot felul de povesti.

      Eu cred ca statistica este foarte elocventa pentru orice priceput de pe bursa noastra! Poate sfatul ar fi sa investim pe bursele unor tari in care bursa chiar este reglementata!

      Te frigi mai tare acolo Aminteste-ti ce au patit cei ce l-au urmat pe Sima.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb