ZIARUL BURSA

29 aprilie 2016
Ediţia din 19.10.2024
By Amanda, Jonathan & Hannes Grobe

1MAI.... fără ciocan şi fără seceră

CORNEL CODIŢĂEditorial / 29 aprilie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Unu din zece...unu dintr-o sută....am curaj să merg, fără ezitare, la unul dintr-o mie...! Opriţi la întîmplare pe stradă, ori desemnaţi după cele mai riguroase procedee ale selecţiei pe straturi şi cote, după datele statistice generale ale populaţiei, sunt gata să fac pariu că nu găsim prea repede un cetăţean al României care să ne răspundă convingător la întrebarea: de ce este "1Mai" sărbătoare oficială, în România anului de graţie 2016? Mai direct, adică, cine, ce şi de ce sărbătoreşte?

Din statutul de "sărbătoare oficială" decurge, oarecum obligatoriu, că noi toţi, sclavii supuşi ai Statului numit România, am fost scutiţi de corvezile unei zile obişnuite ca să sărbătorim ceva, fie că ne place, fie că nu? Dacă-i ordin, ba chiar lege...cu plăcere!

Dividend de 0,13 lei/acţiune, la SIF Oltenia

Dividend de 0,13 lei/acţiune, la SIF Oltenia

Andrei StanPiaţa de Capital / 29 aprilie 2016

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor SIF5 Oltenia a aprobat astăzi, la a doua convocare, acordarea unui dividend brut de 0,13 lei/acţiune. Astfel, din profitul net de 132.405.011,14 lei, vor fi acordate dividende în suma de 75.421.542,82 lei, reprezentând 56,96%, potrivit unui raport remis BVB.

Sursa foto: Facebook/ Vlad Alexandrescu

VLAD ALEXANDRESCU: "Am convenit cu premierul să nu îmi dau demisia înainte de Paşte"

S.A.Politică / 29 aprilie 2016

Actualizare 17:18 Alexandrescu: "Cred că în chestiunea Operei, Cioloş ar fi putut să mă sprijine mai mult"

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a declarat, la RFI, că ar fi trebuit să fie sprijinit mai mult de premierul Dacian Cioloş în chestiunea referitoare la Opera Naţională din Bucureşti.

----------

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat astăzi că a convenit cu premierul Dacian Cioloş să nu îşi depună demisia din funcţie înainte de Paşte.

Darea în plată, marfă românească pentru export în UE

DE LA NAŞTERE, LA ÎNVIERE Darea în plată, marfă românească pentru export în UE

A.S.Bănci-Asigurări / 29 aprilie 2016

Actualizare 14:51 Legea dării în plată a fost publicată în Monitorul Oficial şi intră în vigoare în 15 zile

Legea dării în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credit a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare la 15 zile de la publicare, respectiv în data de 13 mai, când clienţii bancari care vor dori să renunţe la locuinţă pentru a li se stinge datoria vor putea iniţia demersurile în acest sens trimiţând o notificare băncii.

Actualizare 14:28 Valeriu Steriu: UNPR va monitoriza comportamentul băncilor după promulgarea Legii dării în plată

----------

Anul trecut, de Crăciun, când am sărbătorit Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament, spre reexaminare, legea dării în plată şi, printr-o coincidenţă, a promulgat-o ieri, în preajma unei alte sărbători ortodoxe, Învierea Domnului.

Dosarul "Colectiv" a fost trimis în judecată

Dosarul "Colectiv" a fost trimis în judecată

Andrei StanMiscellanea / 29 aprilie 2016

Cei trei patroni de la clubul Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

Bucurii şi satisfacţii!

Bucurii şi satisfacţii!

D.N.Miscellanea / 29 aprilie 2016

Paştele, cea mai mare sărbătoare a lumii creştine, ne bate la uşă şi ar fi păcat să ne surprindă cu cămările sufletului goale şi cu unghere ale minţii necurăţate de mizerie.

Sanex estimează profit şi afaceri în creştere pentru 2016

Sanex estimează profit şi afaceri în creştere pentru 2016

PETRE BARACCompanii / 29 aprilie 2016

Producătorul local de plăci ceramice Sanex, parte a grupului austriac Lasselsberger, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro şi un profit de circa un milion de euro, a declarat, ieri, Peter Molnar, directorul general al companiei, care estimează o creştere de circa 5% pentru companie în 2016.

Proteste în Franţa faţă de un proiect de reformă a Codului Muncii

Proteste în Franţa faţă de un proiect de reformă a Codului Muncii

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 aprilie 2016

Hotărâţi să obţină retragerea unui proiect reformă a Codului Muncii, pe care îl consideră "inacceptabil", salariaţii şi studenţii francezi au ieşit ieri în stradă, la chemarea a şapte organizaţii sindicale pentru a protesta, pentru a patra oară în ultimele două luni, faţă de începerea dezbaterii proiectului în Parlament, informează AFP, conform Agerpres.

OPINII Trup din trupul

NEOFITPiaţa de Capital / 29 aprilie 2016

Când eram pe cale să mă fac broker, mă plimbam pe stradă cu suportul de curs pe care scria ANSVM - USAID (o realizare grafică de excepţie la vremea aceea - 1995) cu aşa o infatuare, de ziceai ca voi fi fost vreun păun.

Boc, Videanu, Ilie Sârbu, Pogea şi Vasile Puşcaş, vizaţi într-un dosar disjuns din Interagro

Boc, Videanu, Ilie Sârbu, Pogea şi Vasile Puşcaş, vizaţi într-un dosar disjuns din Interagro

Anticorupţie / 29 aprilie 2016

Procurorii DNA au dispus disjungerea din dosarul Interagro a anchetei cu privire la posibila implicare a unor foşti miniştri în circuitul proiectului de hotărâre de guvern privind acordarea de subvenţii la achiziţia de îngrăşăminte din producţia internă, act normativ care ar fi adus venituri de sute de milioane de euro grupului de firme condus de Ioan Niculae.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 aprilie 2016

MACRO NEWSLETTER 29 aprilie 2016

Internaţional / 29 aprilie 2016

Preţurile de consum din Australia şi-au temperat creşterea anuală până la 1,3% în T1 2016, de la 1,7% în trimestrul precedent, pe fondul unei scăderi trimestriale neaşteptate, de 0,2%, după un avans de 0,4% în trimestrul anterior.

OVIDIU GHEORGHE (PNVV):

OVIDIU GHEORGHE (PNVV): OVIDIU GHEORGHE (PNVV):

Companii / 29 aprilie 2016

Vânzările de vinuri cresc în perioada Sărbătorilor Pascale cu 50% faţă de o lună normală, iar vinurile roşii se află în continuare pe lista preferinţelor românilor, deoarece simbolistica religioasă are un rol determinant în decizia de achiziţie,...

BVB Lichiditate dublă, faţă de miercuri

ANDREI STANPiaţa de Capital / 29 aprilie 2016

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât miercuri, de 72,13 milioane de lei...

Banca Elveţiei a revenit pe profit

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 aprilie 2016

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a raportat, ieri, un profit net de 5,7 miliarde franci (5,9 miliarde de dolari) pentru primul trimestru din 2016, ca urmare a creşterii valorii rezervelor sale de aur şi a poziţiilor valutare, informează Dow Jones...

Profitul "Deutsche Bank" a scăzut cu 58%

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 aprilie 2016

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, şi-a diminuat cu 58% profitul în primul trimestru din anul curent, comparativ cu acelaşi interval din 2015, din cauza condiţiilor provocatoare de pe pieţele financiare şi a deciziei de a...

Fed menţine dobânda

A.V.Internaţional / 29 aprilie 2016

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a decis, în reuniunea de politică monetară din zilele de 26-27 aprilie, să păstreze dobânda cheie în intervalul 0,25-0,50%, lăsând uşa deschisă către o eventuală majorare în luna iunie.

REVISTA PRESEI 29.04.2016

Willy HomnerRevista Presei / 29 aprilie 2016

ADEVARUL 

România la şase luni de la incendiul din Colectiv

La şase luni de la tragedia din clubul Colectiv, cea mai mare din ultimii 25 de ani, vinovaţii încă nu au fost traşi la răspundere, deşi sunt arătaţi cu degetul de societate, care...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo