VLAD ALEXANDRESCU: "Am convenit cu premierul să nu îmi dau demisia înainte de Paşte"

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 aprilie 2016

Sursa foto: Facebook/ Vlad Alexandrescu

Sursa foto: Facebook/ Vlad Alexandrescu

Actualizare 17:18 Alexandrescu: "Cred că în chestiunea Operei, Cioloş ar fi putut să mă sprijine mai mult"

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a declarat, la RFI, că ar fi trebuit să fie sprijinit mai mult de premierul Dacian Cioloş în chestiunea referitoare la Opera Naţională din Bucureşti.

"Între noi este o relaţie de încredere şi de comunitate de idealuri. Eu am venit la Ministerul Culturii, chemat de domnul Cioloş, pentru că am fost şi rămân convins că el a venit la conducerea Guvernului ca să facă reformă în toate domeniile şi în sensul ăsta m-am pus la dispoziţia lui. Cred că aici, în chestiunea Operei, ar fi putut să mă sprijine mai mult, să-mi dea mai multă încredere şi să fie convins că studiez toate posibilităţile pentru deblocarea acestei situaţii. Într-adevăr, e o chestiune de încredere, dar cred că e o chestiune capitală", a afirmat Alexandrescu, vineri, într-un interviu publicat de RFI.ro.

Acesta a mărturisit că se aştepta ca poziţia sa să fie întărită, în condiţiile în care exista o tensiune la una dintre instituţiile de cultură.

"A fost slăbită poziţia mea, într-adevăr, pentru că mă aşteptam ca într-o situaţie de tensiune la una dintre instituţiile de cultură poziţia mea să fie întărită, pentru a putea rezolva situaţia acolo. Din păcate, pe fondul unui conflict, care în bună măsură probabil că a fost alimentat, nici reacţia mea nu a fost destul de fermă, pentru că am ezitat, fiind prost sfătuit, dar am ezitat şi din dorinţa de a nu amputa această dimensiune europeană reformatoare pe care Opera o luase, prin angajarea unor artişti din străinătate", a răspuns Alexandrescu, întrebat dacă el consideră că nu a fost sprijinit în chestiunea de la Opera Naţională.

(S.A.)

----------

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat astăzi că a convenit cu premierul Dacian Cioloş să nu îşi depună demisia din funcţie înainte de Paşte.

"Vă mulţumesc tuturor pentru susţinerea din ultimele zile: manifestaţiile de stradă de miercuri şi joi, opiniile publice, articolele de presă, numeroasele comentarii de pe reţelele de socializare şi petiţiile în favoarea rămânerii mele ca ministru al Culturii. Din toate acestea am înţeles că reforma pe care am început-o în domeniul culturii are o largă audienţă şi răspunde unei aşteptări generale de înnoire în sectorul cultural. În momentul de faţă continuarea acestei reforme este periclitată. Am convenit cu Primul-Ministru că nu îmi voi depune demisia înaintea sărbătorilor de Paşti. Sunt îngrijorat că reacţiile furibunde ale celor care vor oprirea reformei ar putea să prevaleze. Cred că împreună cu echipa mea şi cu toţi cei care îmi împărtăşiţi viziunea putem şi trebuie să ne impunem", a scris Vlad Alexandrescu, pe contul său de Facebook.

Alexandrescu anunţase miercuri că demisionează din funcţie, în urma scandalului izbucnit la Opera Română.

"Domnule prim-ministru, în faţa rezistenţei opace la schimbarea structurală pe care am încercat să o iniţiez, să o dezvolt şi să o pun în practică în instituţiile de cultură din România, în faţa ostilităţii nedezminţite a aparatului refractar la regândirea modalităţilor de funcţionare a instituţiilor publice de cultură, a relaţiei dintre sectorul independent şi cel public, vă prezint demisia mea", a scris miercuri Alexandrescu, pe reţeaua de socializare.

Aceasta este cea de a treia demisie din Cabinetul condus de Dacian Cioloş, după cea a ministrului Muncii, Ana Costea, şi cea a ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb