Uniţi împotriva lui Trump democraţii îşi expun în disensiunile între moderaţi şi progresişti

D.F.
Internaţional / 21 noiembrie 2019

Uniţi împotriva lui Trump democraţii îşi expun în disensiunile între moderaţi şi progresişti

Moderaţii şi progresiştii s-au înfruntat într-o dezbatere democrată în vederea alegerilor prezidenţiale americane, în care tânărul primar Pete Buttigieg, aflat în plină ascensiune, a încercat să se prezinte ca un candidat care uneşte, capabil să-i recucerească pe alegătorii seduşi o vreme de Donald Trump, relatează AFP.

Ocupând acelaşi culoar moderat ca fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, favorit în sondaje, Pete Buttigieg a recunoscut că nu a reuşit să avanseze în rândul electoratului afroamerican, un electorat-cheie în cazul în care democraţii vor să-l înfrângă pe preşedintele republican în 2020.

În pofida unei unităţi împotriva lui Donald Trump, ameninţat de o procedură de destituire, cei patru candidaţi de pe primele locuri şi-au expus în mod clar disensiunile - Biden şi Buttigieg au criticat programul mai de stânga al senatorilor Warren şi Sanders.

Proiectele lor de reformă către un sistem de sănătate uiversal al sănătăţii "nu sunt abordarea bună pentru a-i uni pe americani", a subliniat Pete Buttigieg, cel mai tânăr candidat, în vârstă de 37 de ani.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama Joe Biden a subliniat că, "în acest moment, vasta majoritate a democraţilor nu susţin" această reformă.

Senatoarea Elizabeth Warren şi-a apărat propunerile, afirmând că cea mai bună modalitate de "unire" este "construirea unei Americi care să funcţioneze pentru toţi, nu doar pentru cei bogaţi".

Animaţi toţi de voinţa aprigă de a-l înfrânge pe preşedintele republican Donald Trump în noiembrie 2020, 17 candidaţi se află în cursă în vederea obţinerii învestiturii democrate, dintre care zece s-au înfruntat miercuri în direct în această dezbatere televizată.

Însă un pluton din frunte s-a detaşat în mod clar în ultimele luni - cu Joe Biden (30%) pe primul loc, care a împlinit vârsta de 77 de ani miercuri, urmat de Elizabeth Warren (18%), în vârstă de 70 ani şi Bernie Sanders (17%), în vârstă de 78 ani, potrivit unei medii stabilite de site-ul RealClearPolitics.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ....." democratii isi expun in disensiunile dintre moderati si progresisti ..." .Daca facea Dancila o asemenea constructie ce ati mai fi jubilat ...!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb