UNPR cere amânarea revocării lui Tăriceanu

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 5 aprilie 2016

UNPR cere amânarea revocării lui Tăriceanu

Vochiţoiu (UNPR): "Nu suntem preocupaţi, în acest moment, de schimbarea preşedintelui Senatului"

Un număr de 53 de senatori liberali, din totalul de 56, au semnat pentru revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, printre aceştia fiind şi Crin Antonescu, a declarat ieri liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa.

El a adăugat că a fost rugat de liderul senatorilor UNPR să amâne declanşarea revocării până la "clarificarea problemelor" din acest grup.

Ion Popa a reamintit că demersul privind revocarea lui Călin Popescu-Tăriceanu de la şefia Senatului a pornit de la UNPR, fiind susţinut de PNL: "Demersul a pornit de la declaraţiile făcute la Congresul UNPR şi, de asemenea, în discuţiile pe care le-am avut cu colegii de la UNPR şi nu numai, vreau să vă spun că sunt şi senatori independenţi care au declarat că susţin acest demers. Din ce ştiu eu, mai este un grup parlamentar care a declarat iniţial că susţine un astfel de demers, după care s-a răzgândit. Noi avem semnăturile de la grupul PNL - 56 de senatori, avem 53 de semnături. Nu e un demers iniţiat de noi şi nu este problema noastră să alergăm după semnături să revocăm preşedintele Senatului. Noi am spus că susţinem acest demers şi avem semnăturile pe care le are grupul PNL. Noi nu facem combinaţii politice pe această chestiune. (...) Am discutat că am văzut că a apărut şi ştirea că liderul de grup de la UNPR a venit să negocieze. Nu, nu a venit să negocieze, a venit pur şi simplu să mă informeze cu privire la decizia pe care au luat-o dânşii în şedinţa de grup şi anume să-mi ceară să amânăm declanşarea acestui demers. (...) M-a rugat să amânăm acest demers. Nu mi-a cerut, m-a rugat să amânăm acest demers până îşi clarifică şi dânşii problemele din grup şi evident până se mai decid şi ceilalţi colegi care au zis că susţin la început acest demers".

UNPR nu este preocupat acum de schimbarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat ieri liderul senatorilor acestei formaţiuni, Haralambie Vochiţoiu.

"Am discutat şi despre această dezbatere care a apărut în spaţiul public privind preşedinţia Senatului României. În acest moment, aşa cum am mai spus-o, această dezbatere nu este preocuparea UNPR. Poziţia domnului Tăriceanu nu cred că va fi pusă în discuţie nici astăzi, nici săptămâna aceasta. Noi suntem preocupaţi să obţinem un scor cât mai bun la alegerile locale din anul acesta, prin consilierii şi primarii noştri la consiliile judeţene. Discuţia aceasta nu ne aparţine, nu suntem preocupaţi în acest moment de schimbarea preşedintelui Senatului României", a afirmat luni Vochiţoiu, după şedinţa grupului senatorilor UNPR.

El a precizat că, dacă la un moment dat PSD, PNL şi UDMR vor lua în discuţie această intenţie de schimbare a preşedintelui Senatului, UNPR va fi "prezent".

"Nu este o miză pentru noi preşedinţia Senatului în acest moment. (...) Dezbaterile continuă, dar, în acest moment, când vorbim, pentru noi, UNPR, nu este o miză schimbarea preşedintelui Senatului. Dacă la un moment dat celelalte forţe politice - PSD, PNL, UDMR şi ceilalţi - vor pune în discuţie aşa ceva, vom fi prezenţi. Întotdeauna trebuie să cerem oamenilor să-şi facă meseria în fiecare zi tot mai bine, aşa şi domnului Tăriceanu îi spunem că poate să o facă şi mai bine'', a arătat Vochiţoiu.

Chelaru: Nu se pune problema schimbării lui Tăriceanu

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru susţine că nu se pune problema schimbării din funcţie a preşedintelui acestui for legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu, având în vedere că este final de legislatură, potrivit Agerpres. "Nu, în acest moment. (...) Nu s-a discutat în niciun caz în PSD acest subiect (...), nu se pune problema schimbării preşedintelui Senatului pentru că este în regulă şi pentru că suntem la final de legislatură. Sunt alte probleme de discutat, urmează alegerile, e o perioadă în care sunt acte normative importante, nu cred că se pune problema", a afirmat ieri Chelaru, după Biroul permanent al Senatului.

Liderii senatorilor liberali au fost mandataţi să demareze strângerea de semnături pentru schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat săptămâna trecută copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb