UNSAR: 14 dosare de daună avizate în urma exploziei de la Crevedia

T.B.
Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2023

UNSAR: 14 dosare de daună avizate în urma exploziei de la Crevedia

Până în acest moment, companiile Membre UNSAR au deschis 14 dosare de daună în baza poliţelor de asigurare dedicate locuinţelor şi companiilor, ca urmare a notificărilor primite din partea celor care au fost afectaţi de exploziile produse la staţia GPL din Comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa, potrivit unui comunicat al UNSAR, remis redacţiei.

În tragedia de săptămâna trecută şi-au pierdut viaţa 5 persoane, alte aproape 60 au fost rănite şi zeci de construcţii au fost avariate. Este vorba atât despre locuinţe, cât şi despre sedii de companii. Doar o parte dintre acestea erau însă şi protejate financiar printr-o poliţă de asigurare, potrivit sursei citate.

Chiar şi în condiţiile în care doar 1 din 5 locuinţe din România este asigurată, anul trecut, proprietarii acestora au primit despăgubiri de peste 43,3 milioane lei din partea companiilor Membre UNSAR în baza asigurărilor facultative, doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii, cu peste 69% mai mult faţă de 2021, fără a lua în calcul şi despăgubirile acordate pentru pagubele cauzate de producerea altor riscuri, informează UNSAR.

"De cele mai multe ori, pagubele cauzate de incendii sau explozii sunt considerabile, impactând proprietăţile, bunurile şi, foarte important, siguranţa financiară a oamenilor. În aceste situaţii, o asigurare facultativă pentru locuinţă ne poate oferi protecţia de care avem nevoie, putând salva viitorul persoanelor afectate de producerea unui dezastru", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR, se mai arată în comunicat.

Asigurarea facultativă pentru locuinţă oferă un nivel suplimentar de protecţie faţă de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, în plus faţă de dezastrele naturale, şi alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute - inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc, potrivit sursei citate.

Asigurările facultative de locuinţe se pot încheia doar pentru locuinţele care sunt asigurate printr-o poliţă obligatorie (PAD), informează UNSAR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb