UNSAR: ''Sunt lansate în spaţiul public acuzaţii total false care aruncă anatema pe o întreagă industrie''

G.U.
Bănci-Asigurări / 24 septembrie 2021

''Sunt lansate în spaţiul public acuzaţii total false care aruncă anatema pe o întreagă industrie''

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) avertizează că, în contextul retragerii autorizaţiei de funcţionare a companiei City Insurance, se încearcă mutarea atenţiei de la subiectul momentului, respectiv protecţia păgubiţilor, şi sunt lansate acuzaţii menite să discrediteze industria asigurărilor, informează organizaţia într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"UNSAR constată cu îngrijorare că, în contextul retragerii de către ASF a autorizaţiei de funcţionare a companiei City Insurance, societate care nu este membru UNSAR, se încearcă mutarea atenţiei de la adevăratul subiect al momentului, respectiv protecţia păgubiţilor şi a asiguraţilor acestei companii şi prevenirea unor situaţii viitoare. În schimb, sunt lansate în spaţiul public acuzaţii total false care par a fi menite să inducă în eroare publicul larg, aruncând anatema pe o întreagă industrie care plăteşte zilnic despăgubiri de circa 3,5 milioane de euro", precizează reprezentanţii UNSAR.

Reacţia UNSAR vine după ce o organizaţie a transportatorilor a lansat o serie de acuzaţii la adresa asigurătorilor din piaţa RCA.

"În contextul acuzaţiilor fără o minimă înţelegere a fenomenului pe baza unor informaţii trunchiate şi distorsionate, UNSAR precizează că decizia din 2018 a Consiliului Concurenţei prin care a fost sancţionată Uniunea, privind acea presupusă cartelizare la care ar fi participat UNSAR "după falimentul Astra" a fost anulată de către Curtea de Apel Bucureşti.(...) Desigur, decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşadar, fiind vorba de un litigiu în desfăşurare, UNSAR se abţine de la comentarii suplimentare întrucât justiţia se realizează în instanţă şi nu prin comunicate de presă", menţionează organizaţia.

''UNSAR urmăreşte cu preocupare evenimentele recente din piaţa asigurărilor RCA, înţelegând că este important ca acest moment să fie depăşit cât mai bine posibil în interesul asiguraţilor şi a păgubiţilor. În acelaşi timp, Uniunea nu se poate pronunţa cu privire la evoluţia preţurilor RCA, dat fiind că aceasta este un subiect care excede scopului asociaţiei şi limitelor trasate de legislaţia de concurenţă cu privire la activitatea acesteia, fiecare societate de asigurări în calitate de operator economic acţionând conform propriilor politici şi stategii stabilite de acţionarii şi organele lor de conducere'', precizează UNSAR.

De asemenea, reprezentanţii au precizat că UNSAR rămâne implicată în proiectele legislative sau de reglementare în curs menite a îmbunătăţi funcţionarea pieţei de asigurări şi a răspunde nevoilor consumatorilor, în acest sens colaborând în mod activ cu autorităţile, cu respectarea regulilor de concurenţă şi a principiilor etice.

Citeşte şi...PATRONATELE DIN TRANSPORTURI:''Falimentul City Insurance reprezintă un eşec de supraveghere din partea ASF''

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb