UNSAR: Creştere cu 61% a despăgubirilor achitate în baza asigurărilor pentru locuinţe în primele 9 luni ale anului trecut

T.B.
Bănci-Asigurări / 7 februarie

UNSAR: Creştere cu 61% a despăgubirilor achitate în baza asigurărilor pentru locuinţe în primele 9 luni ale anului trecut

Companiile de asigurări au achitat despăgubiri de peste 119,2 milioane lei în baza asigurărilor pentru locuinţe, în primele 9 luni ale anului trecut, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei. Astfel, sprijinul financiar oferit a înregistrat o creştere de 61% faţă de valoarea achitată în aceeaşi perioadă a anului 2022 (74,1 milioane lei), conform sursei.

Peste 83% din valoarea acestor despăgubiri (99,2 milioane lei) au fost plătite în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, în creştere cu cca. 38% faţă de cele efectuate în primele 9 luni ale anului 2022, informează sursa menţionată.

Potrivit comunicatului, "La împlinirea unui an de la cutremurele care au afectat mai multe zone din ţara noastră şi nu numai, vedem încă o dată importanţa existenţei unei asigurări facultative pentru locuinţă. În acest context, este cu atât mai important ca fiecare român să ia toate măsurile necesare pentru a fi #sigurACASĂ alături de cei dragi", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Chiar dacă vorbim despre producerea unui dezastru natural (cutremur, inundaţie sau alunecare de teren) sau a unui incendiu, furt, a unei explozii sau spargeri de conducte, important este ca fiecare locuinţă să fie protejată la întreaga ei valoare. În plus, putem beneficia de protecţia unei asigurări şi pentru bunurile din locuinţă, prejudiciile pe care le putem produce vecinilor şi chiar să optăm pentru multe alte acoperiri dedicate, în funcţie de tipul de locuinţă deţinut, se mai arată în comunicat.

Conform reprezentanţilor UNSAR, "Cu doar 20% din fondul locativ asigurat în cazul dezastrelor naturale şi cu doar 1 din 10 români pregătit financiar în cazul unui dezastru, accesarea unei asigurări facultative ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare proprietar de locuinţă", a declarat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb