UNSAR: Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

T.B.
Miscellanea / 18 aprilie

UNSAR: Peste 220 de daune avizate ca urmare a furtunilor

Furtunile de la începutul acestei luni au dus la deschiderea a 223 de dosare de daună în baza asigurărilor dedicate locuinţelor şi companiilor, ca urmare a pagubelor produse bunurilor şi clădirilor - arată o analiză realizată la nivelul Membrilor UNSAR, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei. 80% dintre aceste dosare de daună au fost avizate în baza asigurărilor de locuinţe, restul de 20% fiind notificate în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi pentru companii, potrivit sursei.

Conform reprezentanţilor UNSAR, "De altfel, reamintim că furtunile se află în topul riscurilor de care românii se tem atunci când se gândesc la locuinţele lor". Astfel, 3 din 10 români se tem că locuinţa le-ar putea fi afectată de o furtună la un moment dat, conform celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR.

Potrivi comunicatului, "Primăvara au loc, în mod obişnuit, schimbări bruşte ale vremii. Aşadar, este cu atât mai important să ne informăm şi să luăm cea mai bună decizie pentru noi şi cei dragi privind protecţia prin asigurare. Indiferent că vorbim despre dezastre naturale, incendii, furtuni, explozii sau avarii ale instalaţiilor din locuinţele noastre, acestea pot fi asigurate", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

În România, pagubele produse locuinţelor de furtuni pot fi acoperite în baza asigurărilor facultative. Aceste poliţe se pot încheia doar pentru locuinţele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Poliţele facultative oferă un nivel de protecţie extins, la valoarea reală a clădirii şi/sau a bunurilor deţinute, putând acoperi o serie de fenomene naturale, dar şi alte tipuri de riscuri precum: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecţiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice / electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale, în funcţie de specificul fiecărei locuinţe şi de nevoile individuale ale clienţilor. Spre exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor, informează sursa.

Potrivit comunicatului, "Circa 100.000 euro au fost plătiţi în fiecare zi calendaristică a anului trecut, ca despăgubiri, doar în baza asigurărilor de locuinţe. Este deci foarte important să ne protejăm locuinţele prin încheierea unei poliţe de asigurare", a declarat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb