Unul dintre cei mai mari producători de carne de porc, pus pe butuci de pesta porcină

Ana Felea
Miscellanea / 3 ianuarie 2021

Unul dintre cei mai mari producători de carne de porc, pus pe butuci de pesta porcină

Pierderi importante pentru una dintre cele mari exploatării comerciale de porci din judeţul Vrancea după confirmarea virusul pestei porcine. Direcţia Sanitar Veterinară a decis uciderea tuturor animalelor, iar ferma cu zeci de mii de capete este închisă.

Alarma s-a dat în a doua zi a anului după ce proprietarul şi-a găsit câteva animale moarte fără nicio explicaţie. După alertarea autorităţilor şi testarea suinelor găsite moarte s-a confirmat prezenţa pestei porcine africane. Ferma de la Goleşti, una dintre cele mai mari din zonă, a fost închisă, iar restul animalelor vor fi incinerate.

Comunicatul emis de DSVSA Vrancea arată: "În data de 02.01.2021, a fost confirmată prezenţa virusului Pestei Porcine Africane , într-o exploataţie comercială situată în localitatea Goleşti, judeţul Vrancea, având un efectiv de aproximativ 30.000 porci, din care 8 capete au murit. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă".

Exploataţia comercială din localitatea Goleşti, judeţul Vrancea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.

Autorităţile de sănătate veterinară din Vrancea informează: "Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea va dispune, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie si respectarea măsurilor în vigoare privind răspândirea virusului COVID-19. D.S.V.S.A. Vrancea solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei".

Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri, conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată şi completată prin HG nr. 484/2018.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fiind considerat de astia de dreapta judet PSD,dupa ce IOSCA a declarat ca PSD trebuie sa dispara,actuala putere, a inceput intai cu lichidarea porcilor,apoi,vor lichida si cetatenii din judet si in locul lor vor aduce unguri ca sa se poata mari judetele verzi,si sa se poata declara autonomie teritoriala,ca uite domne a mai aparut un judet unguresc.Dupa aceea,vor aduce la loc porcii dar galbeni.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb