UPDATE CEx al PSD a adoptat o rezoluţie prin care denunţă "statul paralel şi ilegitim"

S.A.
Politică / 17 noiembrie 2017

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

  • document ataşat Raportul PSD privind măsurile realizate din programul de guvernare
    apasă aici pentru a descărca.

    Potrivit unui document PSD, salariile au crescut cu peste 20% şi au generat o creştere economică de 7%

    -----------

    Actualizare 18:20 Liviu Dragnea: "Am decis ca orice organizaţie PSD din ţară să poată organiza manifestaţii publice"

    Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat astăzi că orice organizaţie a partidului din ţară poate să organizeze manifestaţii publice oricând.

    "Am decis astăzi în Comitetul Executiv Naţional ca orice organizaţie PSD din ţară să poată să organizeze manifestări publice oricând, stabilind data, locul şi motivul pentru care vor să facă această manifestaţie, coordonându-se sau nu între judeţe", a precizat Dragnea, la Băile Herculane, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

    Întrebat dacă va fi organizată o manifestaţie mare la Bucureşti pentru susţinerea Guvernului, liderul social-democraţilor a spus că nu ştie.

    "Nu ştim. Una nu exclude pe alta", a precizat el.

    (G.F.)

    ----------

    Actualizare 17:56 Liviu Dragnea spune că nu a dorit ca CEx al PSD să dea un vot pentru susţinerea sa

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că nu a dorit ca în Comitetul Executiv Naţional al partidului (CEx) să se dea un vot de susţinere pentru el, deşi colegii i-au solicitat acest lucru, adăugând că rezoluţia cu privire la statul paralel adoptată nu are legătură cu cel de-al treilea dosar al său.

    Întrebat dacă, atunci când vorbeşte despre statul paralel şi ilegitim, se referă la persoane şi instituţii, Dragnea a spus că la ambele.

    "Da, amândouă (persoane şi instituţii - n.r.), se vorbeşte în spaţiul public de foarte mult timp şi cred că toată lumea ştie", a spus Dragnea la Băile Herculane la finalul şedinţei conducerii PSD.

    El a fost întrebat de ziarişti dacă rezoluţia adoptată de CEx are vreo legătură cu apariţia celui de-al treilea dosar al său şi a răspuns că despre statul paralel se vorbeşte de aproape un an.

    "Vreţi să spuneţi că tot ce se vorbeşte de aproape un an de zile are legătură cu acest al treilea dosar? Poate să apară şi al patrulea dosar şi al cincilea, sunt liberi să facă. Dacă e liber la abuzuri, de ce nu? Iei nişte oameni pe care îi ameninţi cu puşcăria sau le spui că poate scapă de puşcărie, să scrie ceva acolo şi-i dăm drumul la un dosar", a precizat Dragnea.

    Preşedintele PSD a menţionat că membrii CEx au propus să se dea un vot pentru susţinerea lui, dar a refuzat.

    "Au dorit un vot de susţinere, eu le-am spus că nu vreau susţinere pentru mine, le-am spus cu tot respectul cuvenit, apreciez foarte mult lucrul ăsta, chiar e în regulă, adică m-a şi impresionat şi nu numai în discuţiile de astăzi sau de aseară, ci şi din zilele trecute, toţi mi-au zis şi înainte de Comitetul Executiv şi în timpul Comitetului Executiv ca şi mulţi alţi colegi din ţară şi oameni care nu sunt membri de partid să nu cedez. Eu le-am spus că nu asta este tema. Tema este întrebarea pe care le-am pus-o eu, dacă ei sunt dispuşi să nu cedeze, pentru că problema nu e Liviu Dragnea, ci dacă ei sunt hotărâţi să nu cedeze aşa cum în 2016 nu au cedat şi am reuşit să câştigăm alegerile şi cu tot acest an greu şi cu un asaltul continuu asupra noastră şi asupra Guvernului să facem din ţara asta o ţară mai bună. Atunci lucrurile vor fi în regulă şi pentru asta nu am dorit să existe vreo susţinere pentru mine nici prin vot, nici prin rezoluţie", a arătat Dragnea.

    (G.F.)

    ----------

    Actualizare 17:31

    Comitetul Executiv Naţional (CEx) al Partidului Social Democrat (PSD) a adoptat astăzi, la Băile Herculane, o rezoluţie prin care a denunţat "statul paralel şi ilegitim, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice", potrivit Agerpres.

    În documentul citit de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la finalul reuniunii, se arată:"Comitetul Executiv al PSD, întrunit în şedinţa din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obţinute în cele zece luni de guvernare, precum şi situaţia politică actuală. Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală faţă de români. În acelaşi timp, PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică".

    Potrivit rezoluţiei, PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii "statului paralel şi ilegitim", cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească.

    "Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim» foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului", se mai arată în documentul adoptat de conducerea PSD.

    (S.A.)

    --------------

    Actualizare 13:08 Dragnea şi Tudose, aşteptaţi cu huiduieli la şedinţa CEx al PSD: "Să vină DNA să vă ia"

    Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose au fost huiduţi de câteva persoane, astăzi, la Băile Herculane, unde are loc şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al partidului. Sigurul social-democrat care a încercat să stea de vorbă cu ei a fost Ecaterina Andronescu, care le-a spus că nu ei decid cine conduce ţara, ci poporul român.

    La hotelul la care are loc şedinţa CEx, social-democraţii au fost aşteptaţi de câţiva susţinători, dar şi de doi protestatari care au început să strige "Demisia" în momentul în care au ajuns Liviu Dragnea şi Mihai Tudose. Cei doi aveau coli de hârtie cu mesajul: "Să vină DNA să vă ia", potrivit news.ro.

    Dragnea şi Tudose nu au avut nicio reacţie, în schimb Ecaterina Andronescu a încercat să stea de vorbă cu protestatarii, spunându-le că strigă lozinci şi că "România are nevoie de fapte".

    Unul dintre protestatari a strigat: "Condamnaţii nu pot să conducă ţara asta. România este stat democratic şi a ajuns să fie condusă de o cloacă de infractori, de condamnaţi, de penali". "Nu decideţi dumneavoastră cine conduce ţara, ci poporul român", le-a replicat Ecaterina Andronescu.

    Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a început la ora 11.00.

    -------------

    Liderii PSD s-au reunit astăzi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx) la Băile Herculane, ca să analizeze măsurile din programul de guvernare, despre care susţin că le-au realizat în cele zece luni de guvernare.

    Potrivit unui document care se referă la stadiul îndeplinirii obiectivelor asumate de PSD, analizat în şedinţa de astăzi, creşterea economică a ţării noastre este de 7%, faţă de o creştere asumată de 5,5%.

    La capitolul "realizarea obiectivelor economice", documentul relevă că, faţă de o creştere economică asumată de 5,5%, cea realizată de ţara noastră este de 7%, valoarea PIB realizată fiind de 842 miliarde lei, faţă de cea asumată de 815 miliarde lei, datoria guvernamentală fiind de 37,4% din PIB, faţă de cea asumată - de 39% din PIB.

    Documentul mai arată că, într-un top mondial estimat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru această perioadă, ţara noastră se situează pe locul I la creşterea economică - 7%, urmată de China şi India, iar într-un top estimat de OECD pe locul trei - cu 6,1% după India - 7,3% şi China - 6,6%.

    Totodată, se arată în document, peste un milion de cetăţeni vor avea salariul de peste 1.000 de euro brut până în 2020. La capitolul "viziunea socială a PSD" se preconizează să fie create şi peste 850.000 de locuri de muncă, se prevede totodată reducerea ratei şomajului sub 3,5% în 2020, dar şi reducerea cu 1,5 milioane a numărului de persoane cu risc de sărăcie sau excluziune socială tot până în 2020.

    Documentul arată la capitolul "realizarea obiectivelor sociale" că a avut loc o creştere a salariilor din sectorul public cu 21,2%, faţă de o creştere asumată de 20%, potrivit Ministerului Finanţelor. Salariul minim pe economie a crescut la 1.450 de lei, acesta fiind şi obiectivul asumat. Punctul de pensie este de 1.000 de lei - acesta fiind şi obiectivul asumat, iar pensia minimă garantată este de 520 de lei.

    Conform aceluiaşi document, s-a înregistrat o creştere a veniturilor bugetare cu 10,6% în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2017 faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

    Documentul citează totodată un raport Eurostat conform căruia absorbţia fondurilor europene este 9%, ţara noastră fiind clasată între şi Germania şi Franţa din acest punct de vedere.

    Consultaţi integral, în documentul ataşat, raportul PSD privind stadiul implementării măsurilor din programul de guvernare.

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. psd livreaza gargara pentru fraieri; tot ce a realizat e cosmetizare pe bani imprumutati, ca si atunci cand nu ai bani, te imprumuti de la banca sa faci petreceri si te amagesti ce bine o duci ... scopul e amortirea fraierilor pana isi rezolva dosarele penale

      Dupa s-au felicitat reciproc pentru realizarile planului guvernatorial, membrii PSD au scuipat venin pe nas si gura cu statul paralel.

      De furat tot mai au de furat si pina la puscarie mai e mult, a concluzionat grupul infractional ce conduce Romania. 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb