UPDATE Creştere fulminantă pentru acţiunile Prodplast

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 octombrie 2013

Creştere fulminantă pentru acţiunile Prodplast

UPDATE ora 10:30 Prodplast Imobiliare şi SIF Oltenia au cumpărat pachete de acţiuni PPL

Prodplast Imobiliare a mai achiziţionat, ieri, 23.500 de acţiuni Prodplast (PPL), la un preţ mediu de 1,779 lei/unitate, suma tranzacţionată fiind de 41.806 lei, potrivit unui raport transmis BVB.

Şi SIF5 Oltenia a cumpărat, ieri, un pachet de 61.500 titluri PPL, la un preţ mediu de 1,7782 lei, oferind pentru acestea 109.359 lei.

---

Pogonaru îşi mută acţiunile dintr-un buzunar în altul?

Acţiunile "Prodplast" (PPL) au înregistrat o creştere cu 32,16%, în ultimele trei şedinţe, la 1,779 lei/unitate, în urma unor schimburi care cumulau 0,61% din capitalul companiei. Volumele în ultimele şedinţe au fost cu mult peste cele obişnuite - câteva sute de acţiuni - pentru acest emitent.

Luni, unul dintre cumpărători a fost chiar "Prodplast Imobiliare", care a achiziţionat 4.500 de titluri, la 1,5469 lei/unitate.

Prodplast este controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, prin deţineri directe şi indirecte, iar schimburile din aceste zile vin după ce, în acest an, omul de afaceri a făcut mai multe mutări cu aceste titluri.

Astfel, unii brokeri au comentat că aprecierea cotaţiei PPL nu este decât "o mutare dintr-un buzunar în altul" a acţiunilor deţinute de omul de afaceri. Alţii, în schimb, sunt de părere că societatea este foarte bună şi că cei care vor să cumpere nu găsesc vânzători pe piaţă.

Principalii acţionari ai Prodplast sunt compania Nord Bucureşti (27,59%), SIF Oltenia (25,23%), Floreasca Developement (11,73%), Prodplast Imobiliare (15,74%) şi Victoria Art & Business Center (7,82%), potrivit datelor de pe site-ul BVB.

În luna martie, compania "ECDL" România, controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, a cumpărat aproape 500.000 de acţiuni ale "Prodplast", majorându-şi deţinerea la 10,32% din capitalul social al companiei. Tot atunci , firma "Victoria Art&Business Center" a achiziţionat peste 3% din titlurile PPL, ajungând să controleze 7,8% din capitalul social al producătorului de mase plastice. "Victoria Art&Business Center" este deţinută, în proporţie de 96,86%, de Georgiana Pogonaru, soţia omului de afaceri.

În luna iunie, "ECDL" România şi-a mai vândut din deţinerea la PPL, ajungând la o participaţie de 4,14%

În această lună, acţionarii Prodplast (PPL) au decis, în încheierea unor contracte de garantare a unui credit de 5 milioane de lei, luat în luna august, de la UniCredit Ţiriac Bank.

Astfel, Prodplast va pune ipotecă mobiliară asupra conturilor bancare deschise la UniCredit, precum şi asupra unui număr de acţiuni SIF Oltenia, cu valoarea de 1,26 lei/acţiune, pentru a acoperi în orice moment un procent de 80% din limita contractuală a creditului.

Potrivit deciziei AGA, Prodplast va ipoteca şi un teren, echipamentele de 480.000 de euro achiziţionate de la Copeiron SRL, şi stocurile.

Profitul net al Prodplast (PPL) a fost, în primul semestru, de 537.000 lei, cu 1,14 milioane lei (31,8%) mai mic decât cel înregistrat în primele şase luni ale anului trecut. Societatea a raportat în primul semestru o cifră de afaceri de 8,45 milioane lei, cu 36,6% mai mică decât în primul semestru al anului trecut.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pogonaru muta banii erste dintr-un buzunar in altul, muta SIF 5 dintr-un buzunar in altul, muta in curand tara dintr-un buzunar in altul! Bine ca am aflat acu care sunt firmele familiei pogonaru! Cand se cerea concertarea la Argus nu si nu! Ca asa spunea CNVM atunci, nu si nu! Asta a rezolvat-o tovarasul Miclaus. Cand pogonaru junior a intrat in TEL nu trebuia sa si declare cu firmele implicate in energie? Si cu asta tot nu si nu. ARRINA DEVELOPEMENT nu face energie face cozonaci?

    1. investitorule nu sti ce spui. Spre rusinea famil!iei pogonaru nicio firma nu e a lui. Art Business e a lu Vantu alelalte sunt din banii de la erste. Deci e o mare cacealma. pogonici doar le plimba, le spala isi ia un comision si influenta. Controleaza in schimb SIF 5. Si nu prin Miclaus ci prin nevasta lu MIclaus si prin nevasta lu Toader de la KPMG amandoua fiind in in CA SIF5. Iar KPMG ii spala ,mutarile de bani de la un buzunar la altul. Astia sunt iluminatii pietei! Chelu Pogonaru sau Balteanu aceeasi mizerie. DNA doarme ASF sforaie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb