UPDATE / CRISTINA POCORA: "Antonescu i-a recomandat Marianei Câmpeanu să se gândească la demisie"

V.B.
Politică / 20 februarie 2014

Update 21:53 Câmpeanu: "În afară de preşedinte, nimeni nu mi-a cerut demisia"

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat azi la un post TV că, în afară de preşedintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia şi crede că trebuie să ia o decizie pentru domnia sa şi familie, în condiţiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu îşi mai poată face treaba din cauza stresului.

Demnitarul a precizat că a avut discuţii cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cu premierul Victor Ponta, fără să i se ceară să îşi dea demisia.

Mariana Câmpeanu a explicat: "În afară de preşedinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi şi am avut o discuţie cu domnul Antonescu, doamna Pocora nu a fost acolo. Au fost alte persoane de faţă, care pot să ateste acest lucru. Nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus şi am spus că sunt într-o situaţie foarte dificilă. Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În acelaşi timp, sunt şi eu un om uzat, lucrez 12 - 14 ore pe zi, plus problemele de acasă şi nu mai pot face faţă, nu la faptul că sunt în atenţia presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra şi nu îmi mai pot face atribuţiile de serviciu. Şi, în condiţiile astea, nu ştiu dacă mai pot să rămân".

Domnia sa a precizat că a discutat cu Crin Antonescu în termeni de a-şi da demisia (pentru că nu mai poate face atribuţiilor din cauza stresului şi linşajului la care este supusă) sau a se lupta în continuare.

"Domnul preşedinte mi-a spus aşa: «Dacă sunteţi în stare să vă luptaţi, luptaţi-vă! Dacă luaţi o altă decizie, să ştiţi că eu vă susţin în orice decizie luaţi.» Aceştia au fost termenii", a explicat Câmpeanu.

Întrebată dacă Antonescu nu a sfătuit-o să îşi dea demisia, demnitarul a precizat "M-a sfătuit, dacă mi-a zis: «Dacă nu mai puteţi să rezistaţi, demisionaţi! Eu vă susţin în orice decizie luaţi!»".

Ministrul Muncii a mai spus că, după discuţia cu preşedintele PNL, a fost să discute şi cu prim-ministrul, căruia i-a relatat despre convorbirea cu Antonescu şi i-a prezentant aceeaşi situaţie.

"Mi-a spus: «Nu este cazul să îţi dai demisia, dar până la urmă e o hotărâre personală.»", a mai spus ministrul.

Mariana Câmpeanu a precizat că nu a decis nimic în privinţa demisiei: "Sunt în aceeaşi dilemă: dacă eu spun acum: «Îmi dau demisia», toată lumea zice: «E vinovată. De-aia-şi dă demisia». Dar dacă eu mâine, poimâine şi luni, din cauza acestui stres, nu sunt în stare să mă concentrez şi greşesc la serviciu, cine răspunde? Am să-mi strâng familia, o să luăm o decizie împreună. Nu mai are nicio importanţă nici ce se întâmplă în media, nici ce se întâmplă în Guvern, nici ce se întâmplă în partid. De data asta, cred că trebuie să iau o decizie pentru mine şi pentru familia mea. Atâta mizerie nu mi-am închipuit".

---

Update 21:40 Antonescu: "Ipoteza demisiei a fost invocată de Mariana Câmpeanu"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat azi la un post TV că a avut o întrevedere cu Mariana Câmpeanu, la solicitarea acesteia, în care ministrul Muncii a vehiculat ipoteza demisiei din funcţie, iar replica liderului liberal a fost că poate este cea mai bună variantă, dar deocamdată nu i-a comunicat decizia finală.

Antonescu a explicat: "M-a întrebat în această situaţie ce să facă, e o situaţie complicată şi în plan uman, este un om aflat în dificultate, sigur că e o discuţie întreagă de natură birocratică asupra formelor. Realitatea este că în familia domniei există o dramă, soţul este foarte bolnav, nu ştiu dacă este invaliditate de gradul I sau ce grad e acolo, dar este foarte bolnav. În orice caz, un om sub apăsarea extraordinară şi a campaniei de presă şi aşa mai departe şi în discuţiile pe care le-am avut domnia sa a vehiculat ipoteza demisiei. Eu i-am spus foarte sincer că din punctul meu de vedere poate că această variantă ar fi cea mai bună, o conferinţă de presă în care să prezinte încă o dată varianta domniei sale asupra faptelor, să spună toate lucrurile pe care în două rânduri la acest minister le-a făcut şi să demisioneze".

Şeful liberalilor a precizat că nu i-a cerut public demisia, ci a fost o discuţie privată şi i-a transmis ministrului Muncii opinia sa.

"A rămas să-mi comunice ce decizie ia (...) A rămas că vorbeşte şi cu primul ministru, cum e normal, şi nu am mai primit niciun semnal de la domnia sa de atunci", a mai spus Crin Antonescu.

---

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, astăzi, că preşedintele partidului, Crin Antonescu, i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să analizeze posibiltatea demisiei din funcţie, pe fondul scandalului privind pensionarea soţului domniei sale, transmit surse din presă.

Cristina Pocora a explicat: "A existat o discuţie între doamna Mariana Câmpeanu şi preşedintele Crin Antonescu, în care preşedintele PNL, dincolo de faptul că înţelege situaţia personală şi are toată compasiunea pentru situaţia de sănătate a soţului domniei sale, i-a recomandat doamnei ministru Câmpeanu să se gândească la posibilitatea demisiei din funcţia de ministru al Muncii, urmând ca dumneaei să ia o decizie în acest sens".

Tot astăzi, premierul Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe Mariana Câmpeanu pentru funcţia de ministru al Muncii atâta vreme cât Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile la adresa demnitarei, precizând că îşi apără în aceste condiţii toţi miniştrii şi că va cere instituţiilor statului să verifice problemele semnalate.

Întrebat de jurnalişti dacă domnia sa consideră că Mariana Câmpeanu trebuie să demisioneze, Ponta a răspuns că nu, adăugând că problemele semnalate trebuie verificate mai întâi de instituţiile statului, fără "a fi luate de bune afirmaţiile dintr-o zonă care, de obicei, se dovedeşte securistă".

Şeful Executivului a precizat că, în acest sens, va cere o verificare din partea instituţiilor de resort.

Marţi, Traian Băsescu a făcut apel la ministrul Muncii să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul dumneaei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Mariana Câmpeanu este acuzată, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, i-ar fi dat soţului pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate pe baza unor "acte neclare şi diagnostice discutabile", afirmă Centrul de Investigaţii Media, într-un material publicat marţi.

În replică, ministrul a afirmat că materialul a avut "drept unic scop denigrarea" dumneaei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", demnitarul adăugând că se gândeşte să dea în judecată autorii.

Mariana Câmpeanu a detaliat: "Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete, şi îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activităţi de interes public. (...) Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb